Start-spillerne om Rekdal-bråket

- Det var en spesiell situasjon. Jeg har aldri hørt om noe liknende

Etter fire trenerbytter på to år er Start-spillerne unisone i ønsket om mer stabilitet og kontinuitet på trenersiden.

BYTTET UT: Starts forrige trener Kjetil Rekdal sammen nåværende trener Joey Hardarson og keepertrener Frode Birkeland (midten) under kampen mot Aalesund forrige helg.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
BYTTET UT: Starts forrige trener Kjetil Rekdal sammen nåværende trener Joey Hardarson og keepertrener Frode Birkeland (midten) under kampen mot Aalesund forrige helg. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

EKEBERG: I første kamp uten Kjetil Rekdal på benken og i garderoben fikk Start med seg tre poeng etter en god og en svak omgang mot nyopprykkede KFUM.

For Joey Hardarson ble det dermed seier i første forsøk som hovedtrener i sørlandsklubben. Islendingen fortalte Dagbladet at det var viktig å få resultatet etter alt bråket rundt laget de siste ukene.

– Det var litt blanda følelser, egentlig. Det er fantastisk med tre poeng, og det trengte vi sårt, men i forhold til spillet vårt vet vi at det er mer å gå på. Det er klart at det å vinne fotballkamper og få poeng, det hjelper jo. Kanskje det blir litt mindre press, litt mindre trykk, nå. Samtidig vet vi at vi må på igjen neste helg og fortsette i samme spor da, sier Hardarson.

– Spesiell situasjon

Scoringer av Aron Sigurdarson og Kasper Skaanes var akkurat nok til å holde unna for et hjemmelag som hevet seg stort i andre omgang, fikk en redusering av Moses Mawa og trolig ble snytt for et straffespark i sluttminuttene.

Gjestene fra Kristiansand slet med å sette sitt preg på kampen i den andre omgangen, men rodde i land seieren. Etter kampen innrømmet Kasper Skaanes at det var viktig også for spillerne med en sportslig opptur.

– Det har vært en del turbulens i klubben og vi tapte også vår første kamp, så det var viktig at vi fikk en sportslig opptur nå, både for klubben og oss spillerne.

Bergenseren som kom til klubben før forrige sesong berømmer klubben for måten de behandlet spillerne gjennom Rekdals avskjedigelse.

– Det var en spesiell situasjon. Jeg har aldri hørt om noe liknende. Klubben er fornøyd med måten de løste det på og da får vi stole på at det var det riktige. Så får vi gi honnør til dem at vi var veldig godt skjermet under den prosessen. Vi vet like lite som alle andre, og det har egentlig vært greit for oss, sier Skaanes.

FORNØYD.
Starts Kasper Skaanes scoret lagets andre mål i 2-1-seieren.


Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
FORNØYD. Starts Kasper Skaanes scoret lagets andre mål i 2-1-seieren. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Avslappet

Klubbkaptein Erlend Segberg har nå hatt fem forskjellige trenere siden vinteren 2017. Nå ønsker han at klubben får på plass et trenerteam som kan skape litt kontinuitet for første gang på lenge.

– Det er jo en del av det å være fotballspiller, at det skjer endringer. Så tror jeg jo at i enhver bedrift så er det viktig med kontinuitet for å bygge noe. Av ulike grunner har vi ikke fått til det, så vi får håpe at veien videre blir preget av at vi får satt et miljø og en gruppe som vil være her i lang tid, sier Segberg.

Om det blir Joey Hardarson som fortsetter i jobben er fortsatt uvisst. Selv sier islendingen at han ikke bruker for mye tid på å tenke på om han er en aktuell kandidat for stillingen, eller ei.

– Jeg er ganske avslappa i forhold til akkurat det. Vi er enige om at jeg tar dette her nå, så forsøker jeg å gjøre så god jobb som mulig. Jeg har full respekt for den prosessen klubben går inn i nå, med tanke på å se på alternativer og hva som er best for klubben. Jeg har ikke tenkt på noe annet enn å gjøre en best mulig jobb akkurat nå, så ser vi hva som skjer, sier Hardarson.

Islendingen som var med på oppturen til Start midt på 2000-tallet, da klubben rykket og nesten vant Tippeligaen i 2005, er som Segberg opptatt av at klubben nå klarer å stabilisere seg på trenersiden, etter de mange byttene siden han kom tilbake til Kristiansand i 2017.

– Det er ekstremt viktig. Nå er vi nødt til å få litt stabilitet og kontinuitet rundt det sportslige. Vi er fornøyd med spillertroppen og alt sånt, så må de gjøre den jobben og vi sørge for at vi får litt mer stabilitet på trenersida, sier Hardarson til Dagbladet.

Støtter Hardarson

Hardarson og hans samarbeidspartner Andreas Jensen fikk hovedansvaret allerede forrige torsdag, men det var først denne tirsdagen at Start og Rekdal endelig ble enige om avskjeden.

Spillergruppa er ikke redd for å gi sin støtte til de to nye trenerne. Skaanes mener Hardarson fortjener jobben på fast basis.

– Ja, det synes jeg. Alle trenerne gjør en kjempejobb og vi trives veldig godt med Joey. Han har styrt lenge nå, både under Mark og også Kjetil, så vi er veldig fornøyd med at han har ansvaret. Han har prøvd å gjøre minst mulig endringer nå i begynnelsen, så får vi se hvordan det blir etter hvert, sier Kasper Skaanes.

– Jeg kjenner Joey, han har vært i klubben i mange år og jobba tett inn mot A-laget, så jeg har et veldig godt forhold til ham. Han er flink, sammen med Andreas Jensen, så jeg samarbeider godt med de og det tror jeg hele gruppa gjør, støtter Segberg opp.