- Det var en surrealistisk følelse

Wæhler helskinnet fra utrolig nedrykksdrama i Danmark.

FIKK HJELP PÅ TAMPEN: Kjetil Wæhler og AaB lå under 0-2 mot FCK på bortebane og hadde halvannet bein i 1. divisjon, men i det 89. minutt fikk de avgjørende hjelp fra nedrykkslaget Esbjerg. Bildet er fra en AaB-seier mot Lyngby i mars. 
Foto: Anders Kjærbye / Scanpix
FIKK HJELP PÅ TAMPEN: Kjetil Wæhler og AaB lå under 0-2 mot FCK på bortebane og hadde halvannet bein i 1. divisjon, men i det 89. minutt fikk de avgjørende hjelp fra nedrykkslaget Esbjerg. Bildet er fra en AaB-seier mot Lyngby i mars. Foto: Anders Kjærbye / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I 2008 var Aalborg (AaB) i Champions League, der de blant annet greide 2-2 mot Manchester United på Old Trafford.

I går var de en hårsbredd fra å rykke ned fra danske Superligaen.

Aalborg, med Kjetil Wæhler i midtforsvaret fra start, hadde nemlig lite å stille opp med i bortekampen mot seriemester FC København. Vertene vant komfortabelt 2-0 i Ståle Solbakkens avskjedskamp, og dermed var Wæhler & co avhengig av hjelp fra andre lag.

Nærmere bestemt nedrykksklare Esbjerg, som møtte en annen dumpekandidat i Randers på bortebane.

Feiring med bismak
Med bare minutter igjen å spille ledet Randers 2-1. Det resultatet ville sende dem opp i 36 poeng, ett mer enn Aalborg. I det 89. minutt dukket imidlertid Tim Janssen opp for Esbjerg og utliknet til 2-2.

Dermed var Aalborg på sikker plass igjen. I Parken ble bortefansens fortvilelse snudd til ellevill jubel som ved et trylleslag, men Kjetil Wæhler greide ikke umiddelbart å kjenne noen stor glede.

- Det var fantastisk at vi holdt plassen, men det ble en feiring med bismak. For vi gjorde ikke nok til å klare det på egenhånd. Det vi leverte var ikke godt nok. Nå har det sunket mer inn, og jeg er mer fornøyd i dag enn i går. Vi spiller i Superligaen neste sesong også, og sånn sett er det fantastisk, sier Wæhler til Dagbladet.

Aalborg har ligget i nedrykkssumpa det meste av sesongen, men en sterk periode på vårparten, med sju ubeseirede kamper på rad, fikk dem over streken.

Tap i de tre siste kampene gjorde det likevel svært spennende til siste slutt - og til slutt var det altså Esbjergs fortjeneste at de holdt plassen.

Wæhler innrømmer at han trodde det var kjørt.

- En time ut i kampen i går var jeg sikker på at det ville gå fryktelig galt.

- Når skjønte du at Esbjerg hadde utliknet mot Randers?

- Jeg skjønte det på reaksjonen fra våre egne supportere. Det var tett på 30 000 tilskuere i Parken, og rundt 1000 av dem holdt med oss. De begynte å juble da det var fem minutter igjen av vår kamp, som begynte litt seinere på grunn av feiring fra FCK-supportere. Da det var et par minutter igjen jublet de igjen, og da skjønte jeg at det var slutt i den andre kampen. Det var veldig spesielt. Vi må bare takke spissen som scoret mot Randers, nesten på overtid. Det var en surrealistisk følelse, egentlig. Jeg har aldri følt det sånn før, sier Wæhler.

Nordmannens kontrakt med AaB løper til årsskiftet. Ennå vet han ikke om kontrakten blir forlenget eller ikke.

- I løpet av sommeren får vi se om jeg forlenger eller ikke. Nå er det i hvert fall en mulighet for å spille i Superligaen en periode til.

- Hvordan var stemningen i garderoben?

- Jeg er veldig rolig av meg, men det var flere som sto og hoppet og danset. Jeg ser mer bak resultatet og prestasjonen, så det ble ikke noen stor feiring fra min side. Jeg var selvfølgelig glad, men det var en bismak fordi vi ikke gjorde nok selv, sier Wæhler.

- Portugal-kampen passer oss godt
Sesongen er ennå ikke ferdig for 35-åringen. Lørdag er det landskamp mot Portugal i Lisboa, der han mest sannsynlig kommer til å utgjøre stopperparet sammen med Brede Hangeland.

All fornuft tilsier at det blir en sjeldent travel kveld på jobben.

- For min egen del har jeg spilt med press helt veien etter nyttår, så sånn sett passer det bra. Det blir en stor utfordring for oss, som Drillo nevnte er Portugal et av de bedre landslagene i verden for øyeblikket, og de har slått Spania med mange mål. Men det kan være en kamp som passer oss godt. Vi er solide defensivt, og hvis vi gjør det vi skal har vi selvfølgelig en mulighet. Jeg er spent på formen til gutta, det er mange som ikke har spilt så mye som ønsket. Vi får bruke uka godt og få alle i toppslag, sier Wæhler.

Han er forberedt på enveiskjøring fra start til slutt.

- Jeg tror ikke får se et Norge-lag som har ballen veldig mye, for å være ærlig. Vi får ta mulighetene vi får til å slå hurtig kontra, det er vi veldig gode på. Det blir en interessant kamp å spille. Jeg synes det er fantastisk moro å møte store fotballstjerner, sier han.

GLEDER SEG STORT: Kjetil Wæhler elsker å møte store fotballstjerner, og gleder seg derfor stort til gjensynet med Portugal på lørdag. 
Foto:  Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
GLEDER SEG STORT: Kjetil Wæhler elsker å møte store fotballstjerner, og gleder seg derfor stort til gjensynet med Portugal på lørdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer