FØRSTE SEIER: Ståle Solbakken jubler etter sin første seier som Köln-trener. Foto AP Photo/Michael Sohn.
FØRSTE SEIER: Ståle Solbakken jubler etter sin første seier som Köln-trener. Foto AP Photo/Michael Sohn.Vis mer

- Det var en syk kamp

Solbakken etter den første Köln-seieren.

• Hamburger SV - Köln 3-4

HAMBURG (Dagbladet):  Ståle Solbakken har endelig fått sin første seier for Köln. Og det kunne ikke skjedd på en mer dramatisk måte.

Med drøye seks minutter igjen å spille lå nemlig Köln under 3-2 og det så ut til å gå mot hjemmeseier for Per Ciljan Skjelbreds Hamburger SV. Men to mål på fire minutter, sørget for 4-3 og en utrolig borteseier foran 52.148 tilskuere på Imtech Arena.

Ståle Solbakken var selvfølgelig fornøyd med seieren.

- Det var en syk kamp. Litt typisk tysk fotball, hvor det skjer ting hele tida. I dag har vi også litt flaks. Forrige helg hadde vi ikke den samme flaksen, så det utlikner seg, sier Solbakken til Dagbladet etter syvmålsdramaet i Hamburg.

Ifølge Solbakken er det et spesielt imponerende resultat tatt i betraktning de mannskapsproblemene det har vært i Köln.

- Vi har hatt store utskiftninger. Vi har ny keeper, ny stopper, Podolski har vært syk. Så vi hadde ikke akkurat et enkelt utgangspunkt, sier den tydelige fornøyde Köln-treneren.

Billig straffe
Det har blitt en uhyggelig vane for Ståle Solbakken og Köln å få et tidlig mål i mot seg. I Hamburg tok det bare elleve minutter. Riktignok kom baklengsmålet på svært uheldig vis for gjestene.

Stopper Geromel var så vidt borti Hamburgs Dennis Aogo i en tilsynelatende harmløs duell. Assistentdommeren vurderte derimot situasjonen annerledes, påkalte seg dommer Florian Meyer, og ga hjemmelaget et fryktelig billig straffespark. Straffen satt spiss Mladen Petric sikkert.

- Jeg kan ikke forstå hva dommeren gjorde. Mot Schalke fikk vi et uforståelig straffe mot oss, og i dag også. I neste kamp burde kanskje vi få en straffe, sier Solbakken om dommeravgjørelsen.

Men akkurat som i forrige helgs hjemmekamp mot Kaiserslautern, slo Solbakkens menn raskt tilbake. Slawomir Peszko driblet seg nydelig til dødlinja, la perfekt inn til Adil Chihi, som hadde verdens enkleste oppgave med å sikre utlikningen.

Podolski-effekten
Ståle Solbakken hadde valgt å starte med lagets store stjerne Lukas Podolski på benken etter forrige ukes sykefravær. Etter pause satt Köln-treneren spissen innpå.

Det betalte seg umiddelbart. Podolski kom helt fri på venstreflanken, slo et perfekt innlegg til den slovenske spissen Milivoje Novakovic, som enkelt kunne sette inn ledermålet.

Tre marrerittminutter
Hvis gjestene skal ha honnør for måten de slo tilbake på etter 1-0-scoringen, må vertene Hamburg få enda mer honnør for måten de kom tilbake på. I løpet av tre forferdelig minutter for Solbakken og Köln, var hjemmelaget tilbake i ledelsen.

Først etter en perfekt dødball fra Dennis Aogo. Koreanske Heung Min Son headet ballen i stanga, men midtstopper Slobodan Rajkovic var kjapp på returen, og satte inn utlikninga.

Minutter etter var hjemmelaget tilbake i føringen. Nevnte Son kom én mot én med Kölns venstreback Andrezinho. Koreaneren fintet enkelt av gjestenes back, og skrudde ballen elegant forbi Miro Varvodic i Köln-målet.

- Vi hadde store problemer med de faste situasjonene. Når de får 2-2 er Hamburg best, innrømmer trener Solbakken.

Vanvittig snuoperasjon
Men så slo Köln tilbake. Ikke bare én, men to ganger. Og begge gangene var det Solbakkens innbyttere som slo til.

Først, med Christian Clemens, som fikk plass nok inne i Hamburg-feltet til å sette inn utlikningen etter innlegg fra Mato Jajalo.

Så, bare noen få minutter etter med Kevin McKenna, som med sitt første spark på ballen sendte Köln i føringen. En helt utrolig snuoperasjon fra Solbakkens mannskap.

Det betyr at Per Ciljan Skjelbred, som spilte hele kampen for sitt nye lag, må se nederst på tabellen for å finne sitt Hamburg, mens Solbakken kan ta et stort sprang oppover.

Mens Ståle Solbakken og Köln kunne juble, deppet man i Hamburg-leiren.
 
- Et veldig, veldig bittert nederlag, sier Hamburg-trener Michael Oenning.