- Det var en uholdbar situasjon

Styrelederen om uenigheten mellom Nordlie og Fjørtoft.

ÅRÅSEN/OSLO (Dagbladet.no): Tom Nordlie fortalte før lunsj at Jan Åge Fjørtoft er årsaken til at han trekker seg som Lillestrøm-trener.

Den faglige uenigheten mellom treneren og manageren var så stor at Nordlie mente han ikke kunne fortsette. Derfor leverte han i dag tidlig en oppsigelse til styreleder Per Mathisen.

Dagbladet.no møtte Mathisen etter Nordlies pressekonferanse og han forteller at Nordlie selv tok initiativet til avgangen.

- Dette var en uholdbar situasjon for LSK. Vi, altså styret og ikke det sportslige utvalget, gikk i dag tidlig gjennom dette med Tom. Han stilte ikke noe ultimatum, sier Mathisen.

- Tom har styrt

Styrelederen vil ikke si så mye om maktkampen mellom Nordlie og Fjørtoft, annet enn at de også har fått med seg uenighetene.

- Men det er ikke slik at Jan Åge har blandet seg inn på feltet og i kamp. Der har Tom hatt styringen. Samtidig har den faglige uenigheten vært for stor. Derfor har vi full forståelse for Toms avgjørelse.

- Har noen forsøkt å overtale Nordlie til å fortsette?

MAKTKAMP: Tom Nordlie og Jan Åge Fjørtoft har vært svært uenige om fotballfaglige ting. Derfor trakk førstnevnte seg i dag. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
MAKTKAMP: Tom Nordlie og Jan Åge Fjørtoft har vært svært uenige om fotballfaglige ting. Derfor trakk førstnevnte seg i dag. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

- Vi har full forståelse for at Tom trekker seg.

Mathisen vil ikke kommentere om andre i LSK-ledelsen har ønsket Nordlies avgang.

Mer aktiv Fjørtoft

Framover vil Jan Åge Fjørtoft være mer aktiv i forbindelse med Lillestrøm-treningene. Frode Grodås, Erland Johnsen og Erlend Slokvik vil ha det midlertidige ansvaret fram til EM-pausen, Grodås og Johnsen vil lede laget i kamp.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det er naturlig å utnytte de ressursene vi har i klubben, men Jan Åge vil ikke sitte på benken under kampene, fastslår Mathisen.

I fjor vinter byttet Tom Nordlie og Uwe Rösler jobb, da Nordlie gikk til Lillestrøm og Rösler til Viking. Rösler ble presset ut av Aråsen av sterke eierkrefter, som ønsket Nordlie i stedet.

Nordlie fikk bare en drøy sesong i moderklubben.

- Det var ikke feil å ansette Tom da vi hentet ham inn for halvannet år siden, sier Mathisen.

- Det var en uholdbar situasjon
- RIKTIG ANSETTELSE: Per Mathisen tar her Tom Nordlie i hånda under signeringen av kontrakten for halvannet år siden. Styrelederen mener det var riktig å ansette Nordlie.
FORTSETTER: Det har vært stor uenighet mellom Jan Åge Fjørtoft og Tom Nordlie. I dag trakk Nordlie seg og Fjørtoft var på treningen.
FØRSTE ØKT: Erland Johnsen er en av trenerne som nå får mer ansvar. Her fra dagens trening.