<strong>MINNET MEDSUPPORTEREN:</strong> På toppen av disse trappene ble en Djurgården-supporter drept før kampen mot Helsingborg i dag. Foto: AFP PHOTO / TT NEWS AGENCY / Bjorn Lindgren
MINNET MEDSUPPORTEREN: På toppen av disse trappene ble en Djurgården-supporter drept før kampen mot Helsingborg i dag. Foto: AFP PHOTO / TT NEWS AGENCY / Bjorn Lindgren Vis mer

- Det var en vanlig supporter, en firebarnsfar som likte å se på fotball

Sportsjefen i Djurgården om drapsofferet i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mannen som ble drept i forkant av den svenske seriepremieren mellom Helsingborg og Djurgården i dag, skal ha vært en helt vanlig fotballtilhenger.

Ifølge Aftonbladet er det en 43 år gammel firebarnsfar som er drept i Helsingborg. Mannen var på vei til fotballkampen da han skal ha blitt angrepet av hittil ukjente gjerningsmenn. Livredning på stedet var nytteløst, og mannen ble erklært død på sykehuset litt senere.

Drapet ryster hele Sverige, og utløste opptøyer på Olympia stadion i Helsingborg da tilskuerne fra gjestende Djurgården fikk vite om dødsfallet.

Tilfeldig offer
Djurgården-supporterne stormet banen og kampen ble avlyst i etterkant. Det var umulig å garantere for sikkerheten.

I hele Sverige betegnes dagen i dag som den mørkeste i svensk fotballs historie. Det er 12 år siden forrige supporterdrap i nabolandet. Da var det som følge av at to rivaliserende gjenger fra IFK Gøteborg og AIK barket sammen.

Nå kan det altså se ut som om den drepte firebarnsfaren ble et tilfeldig offer for fotballvolden.

- Det var ikke en hooligan som ble drept. Det var en vanlig supporter, en firebarnsfar som likte å gå på fotballkamper, sier sportssjefen i Djurgården, Bo Andersson, til Aftonbladet.

Store hodeskader
Mannen skal ha blitt drept like ved fotballstadion omtrent en halv time før kampstart. På det aktuelle tidspunktet skal politiet ha vært opptatt med å sikre omgivelsene på selve stadion, slik at stedet mannen ble angrepet ikke var under politiets kontroll.

Politiet etterforsker hendelsen som et drap og ber vitner melde seg.

- Vi har et ganske godt bilde av saken, men vi trenger flere vitneforklaringer, sier talskvinne for Skånepolitiet, Ewa-Gun Westford til Aftonbladet.

Ifølge vitner skal den drepte ha hatt store hodeskader, og Expressen melder at det kan være snakk om skader etter våpen.

- Vi kan ikke gå ut med flere opplysninger akkurat nå, sier Westford.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer