- Det var en vanlig supporter, en firebarnsfar som likte å se på fotball

Sportsjefen i Djurgården om drapsofferet i Sverige.

MINNET MEDSUPPORTEREN: På toppen av disse trappene ble en Djurgården-supporter drept før kampen mot Helsingborg i dag. Foto: AFP PHOTO / TT NEWS AGENCY / Bjorn Lindgren
MINNET MEDSUPPORTEREN: På toppen av disse trappene ble en Djurgården-supporter drept før kampen mot Helsingborg i dag. Foto: AFP PHOTO / TT NEWS AGENCY / Bjorn Lindgren Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mannen som ble drept i forkant av den svenske seriepremieren mellom Helsingborg og Djurgården i dag, skal ha vært en helt vanlig fotballtilhenger.

Ifølge Aftonbladet er det en 43 år gammel firebarnsfar som er drept i Helsingborg. Mannen var på vei til fotballkampen da han skal ha blitt angrepet av hittil ukjente gjerningsmenn. Livredning på stedet var nytteløst, og mannen ble erklært død på sykehuset litt senere.

Drapet ryster hele Sverige, og utløste opptøyer på Olympia stadion i Helsingborg da tilskuerne fra gjestende Djurgården fikk vite om dødsfallet.

Tilfeldig offer Djurgården-supporterne stormet banen og kampen ble avlyst i etterkant. Det var umulig å garantere for sikkerheten.

I hele Sverige betegnes dagen i dag som den mørkeste i svensk fotballs historie. Det er 12 år siden forrige supporterdrap i nabolandet. Da var det som følge av at to rivaliserende gjenger fra IFK Gøteborg og AIK barket sammen.

Nå kan det altså se ut som om den drepte firebarnsfaren ble et tilfeldig offer for fotballvolden.

- Det var ikke en hooligan som ble drept. Det var en vanlig supporter, en firebarnsfar som likte å gå på fotballkamper, sier sportssjefen i Djurgården, Bo Andersson, til Aftonbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer