I TYSKLAND:  Mats Møller Dæhli. 
Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
I TYSKLAND: Mats Møller Dæhli. Foto: Sjur Stølen / DagbladetVis mer

- Det var en vanvittig stor overgang

Dæhli om sin første treningsleir med Freiburg.

• Freiburg - Eintracht Frankfurt 4-1

(Dagbladet): Like før julefreden senket seg - signerte Mats Møller Dæhli (19) for Freiburg.

I dag kunne nordmannen fått sin offisielle debut for den tyske klubben da Bundesligaen startet etter en vinterpause.

Den norske 19-åringen var forespeilet et innhopp i dagens kamp etter å ha vist gode takter på treningsleir i Spania, men et uforutsett bytte etter en skade  gjorde at debuten må utsettes.

Viktig seier
Selvfølgelig en liten skuffelse, men Dæhli stresser ikke etter å ha sett sine nye lagkamerater slå Frankfurt 4-1 fra benken:

- Jeg ville gjerne innpå banen,  men det kommer mange flere sjanser. Jeg stresser ikke, det er mange kamper som kommer i tida framover, sier Dæhli til Dagbladet.

Fra benken fikk han se de nye lagkamerater kjøre over Eintracht Frankfurt etter de fikk en kalddusj i kampens første minutt.   Dagbladets fotballekspert Morten Pedersen satt på tribunen og mener at 19-åringen har funnet seg den riktige klubben.

- Det var ekstremt viktig seier, og i den andre omgangen spilte vi veldig god fotball som jeg tror kan passe meg veldig godt, sier Dæhli.

Freiburg bykset fra jumboplassen til 13.plass i ligaen etter de tre poengene var innkassert.

Tung treningsleir Dagens Bundesliga-kamp var den første etter vinterpausen. Møller Dæhli var i Oslo fram til 7.januar - da dro han på treningsleir med sin nye klubb i Spania.

Lærerikt, er lysluggens dom:

- Det har vært hard trening og en vanvittig stor overgang i forhold til treningene før, men det er det jeg liker. Det er gøy, sier Dæhli.

Og med seg til Tyskland har han fått gode opplevelser og indikasjoner om spilletid i tida som kommer:

- Det har gått veldig bra i treningskampene. Jeg har fått vist meg fram og fått indikasjoner om at de er godt fornøyd. Alt er veldig bra. Nå bare gleder jeg meg til å komme i gang og få spille så mye som mulig framover.

 SÅ SEIEREN FRA BENKEN:  Dæhli fikk se lagkameratene Vladimir Darida, Nils Petersen, Admir Mehmedi og Felix Klaus herje med Frankfurt i Bundesligaen. foto: NTB Scanpix
SÅ SEIEREN FRA BENKEN: Dæhli fikk se lagkameratene Vladimir Darida, Nils Petersen, Admir Mehmedi og Felix Klaus herje med Frankfurt i Bundesligaen. foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hvordan er formen?

- Formen er der den skal være, men jeg må spille regelmessig kamper, sier Dæhli.

Selvtilliten på topp Møller Dæhli bor fortsatt på hotell i Freiburg - men klubben har ordnet en leilighet han flytter inn i fra neste uke.

Ting begynner å falle på plass utenfor banen.

- Det er lenge siden du har fått fast spilletid - hvordan påvirker det selvtilliten?

- Det var veldig fint å komme hit, men selvtilliten min er det ikke noe å si på. Jeg spilte flere gode landskamper. Formen er der den skal være, men det er ikke så mange 19-åringer som spiller i Bundesligaen heller. Det er ikke en lett oppgave, og jeg må ha tålmodighet.

- Hva blir viktig i tida som kommer?
- Det viktigste er at jeg trener hardt og utvikler meg. Jeg har fokus på jobben som førsteforsvarer og må bli bedre defensivt og til å vinne tilbake ballen. Jeg må også bli flinkere på å komme meg inn i boks og fortsette å skape målsjanser, sier 19-åringen.

Freiburgs neste kamp er allerede på tirsdag. Da venter bortekamp mot Mönchengladbach.

 GODE TILBAKEMELDINGER:  Mats Møller Dæhli har fått gode skussmål fra støtteapparatet i Freiburg etter treningsleir i Spania. 
Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
GODE TILBAKEMELDINGER: Mats Møller Dæhli har fått gode skussmål fra støtteapparatet i Freiburg etter treningsleir i Spania. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet Vis mer