GULLJENTER: Stabæk-keeper Guro Pettersen (t.h.) startet sin første kamp for Stabæk. Det endte med cupgull og null baklengsmål. Dette bildet er fra banketten etter cupfinalen med tremålsscorer Ada Stolsmo Hegerberg. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
GULLJENTER: Stabæk-keeper Guro Pettersen (t.h.) startet sin første kamp for Stabæk. Det endte med cupgull og null baklengsmål. Dette bildet er fra banketten etter cupfinalen med tremålsscorer Ada Stolsmo Hegerberg. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

- Det var en vill fest

Stabæk-Guro (21) måtte sikre mobilen før gullfesten.

Her kan du hjelpe din klubb til ekstra stemmer ved å dele på Facebook.

(Dagbladet): Stabæk vant cupgull etter 4-0 mot Røa lørdag.

Det var mye snakk om keeperplassen til Stabæk før avspark, da både førstekeeper og andrekeeper slet med skade - men Guro Pettersen (21) trosset skuldersmertene og fikk sin første kamp fra start.

Det endte med null baklengsmål og cupgull.

HOLDT NULLEN:. Stabæk keeper Guro Pettersen og Stabæk vant 4-0 mot Røa.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
HOLDT NULLEN:. Stabæk keeper Guro Pettersen og Stabæk vant 4-0 mot Røa. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Herregud. Det var helt sykt. Det er først nå, nesten to dager seinere, at det begynner å gå opp for meg. Det ble en vill fest etter kampen, men det er lov etter et cupgull, sier Pettersen til Dagbladet.

Tapte mot Stabæk i sommer
Først i sommer ble hun klar for Stabæk, og tapte som Fløya-spiller mot nettopp Stabæk i cupen i juni. Kort tid senere gikk hun til Bærum-klubben - og det endte med cupfinale og gull på Åråsen lørdag.

- Det har vært en spesiell sesong, og det er nesten så jeg må klype meg selv i armen. Jeg hadde vondt i skuldra før og under finalen, men dette var noe jeg virkelig ville være med på, sier Pettersen.

Stabæk-spilleren havnet i media i høst da lagvenninnene Leni Larsen Kaurin, Trine Rønning og Caroline Graham Hansen benyttet anledningen til å overta Pettersens Twitter-konto, og skrev følgende melding:

«Fikk faen ikke starte idag heller!! På tide å vise Øyvind Eide (Stabæk-trener, journ.anm.) noen av mine andre kvaliteter #kvinnefotball #sprebenano»

Byttet passord
Pettersen sier til Dagbladet at hun passet ekstra godt på mobiltelefonen under gullfeiringa.

- Det var en morsom fest, og vi feira med verdens hyggeligste supportere. Ingen stjal telefonene min denne gangen, og jeg har byttet passord for å være ekstra sikker, sier Pettersen.

Pettersen er opprinnelig fra Tromsø, og spilte i Fløya fra hun var 15 år til i sommer. I forbindelse med Dagbladets Klubben i mitt hjerte-kampanje, klarer hun ikke å skille de to klubbene.

- Jeg er så glad i Fløya, men samtidig må jeg jo også nevne Stabæk. Fløya har betydd så mye for min karriere, og trenere og ledere har vært flinke i alle år. Som ung vant jeg Dana Cup, og kom til finale i junior-NM. Det var en fantastisk tid, sier Pettersen.

- I Stabæk har jeg blitt tatt godt i mot av klubben, og alle jentene på laget er en fantastisk gjeng, sier målvakten.

I går så hun Tromsø tape mot Hødd, og Pettersen er en god bekjent av landslagsspiller Ruben Yttergård Jenssen.

- Jeg er god venninne med forloveden til Ruben, og det var trist å se Tromsø tape i går. Spesielt var det synd å se hvor lei seg spillerne var, sier Pettersen, som skal i Tromsø-spillerens bryllup i desember.

I 4-0-seieren på Åråsen lørdag scoret Ada Hegerberg tre mål, mens Caroline Graham Hansen scoret ett.

Stem på Klubben i mitt hjerte.

VANT GULL: Stabæk-keeper Guro Pettersen med pokalen.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
VANT GULL: Stabæk-keeper Guro Pettersen med pokalen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer