Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det var enda mer kynisk enn i går

Carlsen om siste parti mot Anand.

KYNISK REMIS AVGJORDE: Magnus Carlsen spilte remis mot Vishy Anand for andre dag på rad i dag. Her fra gårsdagens klassiske sjakkparti. I dag sikret Carlsen seieren i Zürich Chess Challenge med remis mot inderen i siste av fem partier hurtigsjakk. Foto: Steffen Schmidt, Keystone / AP / NTB Scanpix
KYNISK REMIS AVGJORDE: Magnus Carlsen spilte remis mot Vishy Anand for andre dag på rad i dag. Her fra gårsdagens klassiske sjakkparti. I dag sikret Carlsen seieren i Zürich Chess Challenge med remis mot inderen i siste av fem partier hurtigsjakk. Foto: Steffen Schmidt, Keystone / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Magnus Carlsen innrømmer at det var rein kynisme som gjorde at han så godt som kopierte et av VM-partiene mot Vishy Anand i dag.

- Det var enda mer kynisk enn i går, sier Carlsen til TV 2 Sportskanalen.

I går besto kynismen i at Carlsen og Anand spilte nøyaktig 40 trekk før de ble enige om remis - for å slippe å spille et avgjørende parti hurtigsjakk.

I dag var poenget at Carlsen kunne sikre seieren i Zürich Chess Challenge med remis mot Vishy Anand. Og åpningen Carlsen startet med hvite brikker var en kopi av det åttende partiet mellom ham og Anand fra VM-kampen i Chennai i høst. Da endte det i en komfortabel remis for Carlsen.

- Jeg var lei Slik gikk det også i dag, og Magnus fikk det halve poenget han trengte for å holde konkurrentene bak seg.

- På det tidspunktet var jeg lei. Jeg ville bare sikre turneringsseieren, sier Carlsen.

Anand sier til TV 2 at han ikke ante at Carlsen kun trengte en remis. Selv havnet inderen nest sist, og hadde sluttet å følge med på poengtabellen.

- Jeg hadde av opplagte grunner sluttet å følge med på stillingen. Jeg visste ikke at han ville vinne med uavgjort, sier Anand.

Ble utspilt Carlsen var lei fordi han var misfornøyd med sitt eget spill i hurtigsjakken i dag. Han sa selv under pressekonferansen i ettermiddag at han ble utspilt av Aronian og Caruana.

- Det hadde vært bedre å avslutte turneringen på et bra måte. Det gir alltid litt vond ettersmak å avslutte en turnering svakt, sier Carlsen.

Spesielt trekker han fram tapet mot Aronian som ubehagelig, siden han ser ham som en sannsynlig motstander i en VM-kamp seinere i år.

- Det er ikke noe gøy å tape mot en man tror man vil møte i en VM-match seinere. Jeg må bare spille bedre neste gang jeg møter ham, sier Carlsen til TV 2.

Hele Norges coronakart