- Det var et helvete

Det var ikke bare nordmennene som slet under dagens etappe.

ET HELVETE: Danske Jakob Fuglsang synes den svingete etappen på Korsika var et helvete. Foto: AFP / MARIE HALD og PASCAL POCHARD-CASBIANCA / NTB Scanpix
ET HELVETE: Danske Jakob Fuglsang synes den svingete etappen på Korsika var et helvete. Foto: AFP / MARIE HALD og PASCAL POCHARD-CASBIANCA / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Tour de France er for første gang i historien innom Korsika, som er en øy i Middelhavet, og for mange ryttere var det nok en lettelse å komme seg helskinnet fra øya uten en skramme nå som de tre etappene i Korsika er overstått.

Dagens småkuperte etappe som endte i byen Calvi ble som ventet krevende for rytterne, med mange svinger og lite plass å boltre seg på. Danske Jakob Fuglsang var en av de som ikke likte løypeprofilen.

- Det var et helvete. Fordi det var sving, på sving, på sving, på sving, så det blir en kamp om å sitte fremme. Alle lag vil gjerne sitte fremme, og mange lag tror at de skal sitte der med ni mann, sier Fuglsang til danske Ekstra Bladet.

Astana-rytteren mente at dagens etappe var den hardeste av de tre første etappene i rittet.

- Så blir det stor fight i 150 kilometer, og derfor blir det likegyldig å prøve på noe i sluttfasen. Det minsker sjansen for utbruddet, for det er så stress, og alle vil kjøre fortere enn de andre, derfor var det ingen reel sjansen for utbruddet i dag, sier Fuglsang.

- Hardt Edvald Boasson Hagen var på forhånd pekt ut som norges sterkeste kort i dag med tanke på etappeseier, men 26-åringen var hjelpeløs alene da spurterne gjorde opp om seieren.

- Det var hardt. Det ble tøft med den bakken over på slutten. Jeg datt av der og måtte jobbe meg opp igjen. Jeg var jo alene om spurten, og det er greit, men da blir det ekstra tøft og hard kamp om å komme seg fram, sa han til den norske presseflokken like etter målgang.

Lars Petter Nordhaug satte sitt preg på dagens etappe, og forsøkte også på et frekt bruddforsøk noen kilometer fra mål. Han forteller at Tour de France er en helt annen opplevelse enn andre sykkelritt.

- Det er gøy så langt, men det er stress, veldig veldig stress. Det er en type stress jeg ikke har vært borti i sykkelritt før. Det er som å hele tida kjøre de siste ti kilometerne av et annet sykkelritt. Det er konstant posisjonskamp, sier han til Dagbladet.

Sleit Alexander Kristoff klarte ikke å holde følge med de fremste over den siste harde bakken med en 8,1 prosent gjennomsnittlig stigning, og var derfor ikke med i spurten i dag.

- Det var hardt, jeg sleit. Jeg følte ikke det var så ille siste bakken, men den ble for lang og litt hard, sier Kristoff til TV 2.

Orica-GreenEdge's Simon Gerrans slo Peter Sagan på målstreken, og sikret seg etappeseieren. Edvald Boasson Hagen ble beste nordmann på en 11. plass.

I morgen er det lagtempo i Nice, og Boasson Hagen har stor tro på at han kan ikle seg den gule ledertrøya etter etappen.