- Det var et lite ran på Fosshaugane

LSK snøt Sogndal for poeng.

• Sogndal - Lillestrøm 0-1 (0-0)

(Dagbladet): Sogndal burde ha scoret i første omgang, men greide ikke å sette sjansene. Dermed så det ut med poengdeling mot Lillestrøm - men så dukket Marius Amundsen opp rett før kampslutt - og sørget for LSK-seier.

Forrige helg vant Lillestrøm over Vålerenga hjemme på Åråsen - noe som ikke har skjedd siden 2006. Sogndal på sin side ledet over Viking to ganger, men trakk det korteste strået til slutt likevel.

- Ja dette var skikkelig surt. Vi fortjener å vinne, men scorer ikke mål, og da blir vi straffet til slutt, sier Sogndal-kaptein Helge Haugen til C More etter kampslutt.

- Det var et lite ran på Fosshaugane, mener kapteinen.

Kampen på Fosshaugane åpnet med tre sjanser til Sogndal på de første ti minuttene - og hjemmelaget fortsatte å ha overtaket på kampen omgangen ut.

Tre sjanser på ti min Lillestrøm levde farlig de første minuttene i saftbygda. Allerede etter ett minutt, fikk Mahatma Otoo heade fra sju meter - men rett på keeper Origi.

Fire minutter senere gikk Tonny Brochmanns heading i en bue over Lillestrøm-keeper, og i tverrliggeren. Dessverre for hjemmefansen, så var ikke ballen over streken da den falt ned igjen.

I det tiende minutt fikk Ulrik Flo avslutte fra kort hold, men skuddet ble blokkert av en Lillestrøm-spiller, og gikk til corner.

Sogndal holdt initiativet i kampen i store deler av første omgang, og presset Lillestrøm bakover. Gjestene fra Romerike fikk komme mer inn i kampen før pause, men det meste ble stoppet ved Sogndals 16-meter.

Intensiteten i kampen var høy, og Sogndal burde ha ledet da de gikk til pause.

Amundsen-scoring To minutter før pause fikk hjemmelaget nok en stor sjanse. På et innlegg inn i boksen gikk Brochmann opp og headet ned i hjørnet til høyre for Origi. Men en god redning av LSK-keeper hindret Sogndal-ledelse.

Over i andre omgang ble tempoet i kampen med lavere, og Lillestrøm fikk tidvis lov å presse mer på enn hva tilfelle var før pausa.

Utover i omgangen var rotet begge lag bort de sjansene som eventuelt kunne blitt noe. Friskheten til Sogndal dempet seg jo nærmere kampklokka viste full tid.

Det så ut til å ende målløst på Fosshaugane, til det var igjen to minutter av ordinær tid.

På en corner fra Petter Vaagan Moen fikk Marius Amundsen forlenget ballen med hodet ved første stolpe, og ballen endte i nettmaskene - og med det hadde han satt sin første Tippeliga-scoring noensinne.

Dermed må Sogndal vinke farvel til det som ville vært et viktig poeng for klubben.

- Det er sterkt å vinne på en slik dag, når man er så langt unna det man kan, sier LSK-trener Magnus Haglund til C More.

SNYTT: Kveldens kamp mellom Sogndal og Lillestrøm på Fosshaugane så ut til å ende målløs - før LSK scora rett før slutt. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix
SNYTT: Kveldens kamp mellom Sogndal og Lillestrøm på Fosshaugane så ut til å ende målløs - før LSK scora rett før slutt. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix Vis mer