EM RYKER: Milan-eier Silvio Berlusconi hevdet Antonio Cassano ville være tilbake i trening allerede i januar,men i dag fikk angriperen beskjed om at han trenger seks måneder på å bli frisk. Foto:  EPA/CARLO FERRARO
EM RYKER: Milan-eier Silvio Berlusconi hevdet Antonio Cassano ville være tilbake i trening allerede i januar,men i dag fikk angriperen beskjed om at han trenger seks måneder på å bli frisk. Foto: EPA/CARLO FERRAROVis mer

- Det var et sjokk

Hjerteopererte Cassano fikk tung kontrabeskjed om EM.

Hjerteopererte Antonio Cassano fikk nylig en tung kontrabeskjed. Torsdag bekreftet Milan-spissen at han trenger seks måneder for å bli frisk og trolig mister fotball-EM til sommeren.

For to uker siden gikk en optimistisk Silvio Berlusconi ut og hevdet at Cassano kunne være tilbake i trening allerede i januar. Men det viste seg at Milan-eieren bommet grovt.

Cassano mister resten av sesongen med Milan, og også EM, hvor Italia åpner mot Spania 10. juni, kan ryke for spissen.

- Det var et sjokk. Det viktigste blir å komme tilbake et normalt liv. Jeg må vente i seks måneder på å spille. I mellomtiden skal jeg gå, gå og gå, sa Cassano i et intervju med italiensk TV.

Landslagskamerat Giuseppe Rossi er også langtidsskadd og kjemper mot klokka for å rekke turneringen i Polen og Ukraina. Det har åpnet for ringreven Antonio Di Natale, som trolig utgjør spisspar med Mario Balotelli i landskampen mot USA i februar.

Milan forsøker på sin side å hente inn den utskjelte Manchester City-spissen Carlos Tévez for å erstatte Cassano. Klubben er fortsatt med i tittelkampen både i serie, cup og mesterliga. Et Tévez-kjøp i januar virker mer og mer sannsynlig.

Cassano kollapset og ble innlagt på sykehus etter 3-2-seieren over Roma 29. oktober. I starten av november ble han operert.

(NTB)