OVERRASKET: Alberto Contador viste styrke på den 16.-etappen av Tour de France. For Andy Schleck ble det tyngre. Her med Thomas Voeckler, som fortsatt leder rittet, i midten.Foto: SCANPIX/REUTERS/Denis Balibouse
OVERRASKET: Alberto Contador viste styrke på den 16.-etappen av Tour de France. For Andy Schleck ble det tyngre. Her med Thomas Voeckler, som fortsatt leder rittet, i midten.Foto: SCANPIX/REUTERS/Denis BalibouseVis mer

- Det var et slag i ansiktet

Schleck-sjef Kim Andersen fortviler, Bjarne Riis smiler.

Bjarne Riis kan endelig smile igjen etter at hans kaptein, Alberto Contador, viste styrke på den 16.-etappen av Tour de France.

Samtidig fortvilte Riis' tidligere medarbeider Kim Andersen. Han er sportsdirektør for brødrene Fränk og Andy Schlecks Leopard-lag. Andersen følte at etappen ble et skikkelig nesestyver.

- Det var et slag i ansiktet, men slik er det noen ganger. Rittet er på langt nær over. Det var rett og slett en dårlig dag for vår del, sa Andersen, som fikk se at fjorårstoer Andy Schleck tapte over ett minutt til flere av forhåndsfavorittene.

- Jeg er tilfreds. Det var et godt tegn for oss at Alberto igjen kunne angripe. Det var deilig å se ham i den posisjonen igjen, sa Bjarne Riis.

Fjorårsvinner Alberto Contador knappet inn på sammenlagtleder Thomas Voeckler med 18 sekunder. Trolig vil kampen om seieren i året Tour stå mellom Contador og australske Cadel Evans, med Voeckler som en stor joker. Det gjenstår flere tøffe klatreetapper i Alpene i årets Tour de France.

(NTB)