- Det var et stygglangt superhopp

- Det var et rått skihopp, men jeg vet ikke om det er det råeste jeg har prestert, sier Tommy Ingebrigtsen om tigerspranget på 219,5 meter i Planica 20. mars i år.

Dagen før hadde tyskeren Martin Schmitt flydd 214,5 meter i den samme bakken, og dermed fratatt Lasse Ottesen hans to år gamle verdensrekord på 212 meter. At rekorden ble overtatt av en tysker, tente de norske hopperne ekstra. Klokka 10.04 lørdag 20. mars sørget Tiger'n fra Byåsen for at verdensrekorden nok en gang er der den tilhører - i skisportens hjemland.

- En helvetes oppdrift

- Jeg traff skikkelig, og gikk veldig lavt over kulen. Fra 180 meter og nedover fikk jeg en helvetes oppdrift. Da var det bare å dra på, og utnytte forholdene maksimalt. Mot slutten av svevet tok jeg helt av.

- Selv om det var lett å stå, gadd jeg ikke engang å prøve på Telemark-nedslag, sier Tommy Ingebrigtsen om verdens lengste skihopp.

Orkanaktig jubel og vaiende, norske flagg møtte ham etter tigerspranget. Selv mener Tommy at mammutbakken i Planica tåler hopp på 225 meter. Med samme fart som de beste (102,8 km/timen på hoppet), kunne han selv landet på den lengden. Tommy ble bare målt til 100 km/timen, men hadde til gjengjeld fordeler i lufta på grunn av den lave vekta (58 kg).

En av de tingene han har forbedret denne VM-vinteren, er stillingen i tilløpet.

- Nå sitter jeg rettere, og kanter ikke lenger skiene i sporet. Dette, kombinert med nye ski, gjør at jeg har fått cirka én km/timen bedre fart. Jeg er også bedre trent fysisk enn noen gang før, sier Tommy Ingebrigtsen.

220 i Vikersund?

Det store målet i vinter, er skiflygings-VM i Vikersundbakken 10. til 13. februar.

- Jeg har hoppet i den gamle, skumle Vikersundbakken, men da var det vind og vanskelige forhold. Den nye VM-bakken ser veldig fin ut, og tåler kanskje 220 meters hopp hvis alt klaffer.

- Det er ikke nok at forholdene er optimale, du må også være steintøff og stå på hele veien nedover, sier verdensrekordholder Tommy Ingebrigtsen.

GLAD:>/b>Tommy Ingebrigtsen var strålende fornøyd etter rekordhoppet.