NY NEDTUR: Helene Olafsen brakk beinet i vinter - nå er hun skadet igjen. Sesongen er ødelagt etter et uhell på trening.


Foto:Erik Berglund
NY NEDTUR: Helene Olafsen brakk beinet i vinter - nå er hun skadet igjen. Sesongen er ødelagt etter et uhell på trening. Foto:Erik BerglundVis mer

- Det var et tragisk uhell

Helene Olafsen mister VM i Oslo etter bisarr treningsskade.

(Dagbladet): Helene Olafsens sesong er ødelagt etter en bisarr treningsskade.

Nå venter operasjon for snowboardesset, etter uhellet på trening for snart to uker siden.

Helene Olafsen (21) og lagkameratene hadde turntrening, og da den norske snowboardstjernen skulle ned fra en matte, tråkket hun feil.

Det resulterte i ødelagt korsbånd og sidebånd i det ene kneet, og nå mister 21-åringen trolig hele den kommende sesongen.

- Foten kom ned helt feil. Det var et tragisk uhell, sier landslagssjef Thomas Harstad til Dagbladet.

Mister VM i Oslo
15. august skal verdensmesteren fra 2009 under kniven. Olympiatoppens sjeflege Lars Engebretsen skal gjennomføre operasjonen.

Etter operasjonen må Olafsen belage seg på rundt seks måneder på sidelinja. Det betyr at VM på hjemmebane i februar ryker.

- Helene skal tilbake. Det er ingen tvil om det. Hun har hatt en del skader, og er god til å trene seg opp igjen. Hun er også ung, så det er ikke helt krise.

- Et hardt slag
Skaden var et hardt slag for Olafsen, som nettopp hadde blitt frisk etter et benbrudd i vinter.

Da mistet hun X-Games, årets store mål.

- Det er tungt. Det er dette hun lever av, så selvfølgelig er det et slag. Nå har hun godt av å slappe av og tenke på andre ting, sier Harstad.

Olafsen ble kjent i boardercross, men før benbruddet hadde hun bestemt seg for å satse slopestyle.