- Det var et voldsomt slag i trynet

Forsvarsblemme kostet Start dyrt.

(Dagbladet): Start - Tromsø 2-2 (0-0)

De første 45 minuttene på Sør Arena var et gjesp av en fotballkamp.  Det var mye rot, kløning og dårlig pasningsvalg av begge lagene. Start hadde flere gode kontringsmuligheter, uten at laget skapte den store sjansen. Tromsø viste at de er gode på kontringer, uten at det førte til noe annet enn et par halvsjanser for Ondrásek og Ruben Yttergård Jenssen.

- Stillingskrig og rotete. Vi må rette opp, sa Miika Koppinen til C MORE i pausa.

Og kampen eksploderte.

Målfest Start gikk opp i ledelsen etter 56 minutter. Gul-trøyene fikk et  frispark inne på Tromsø sin banehalvdel. Start hadde én (!) mann i boksen, men det var nok. For Ciss rotet det veldig til i Tromsø-boksen. Vilhjálmsson stormet inn bak Ciss, som valgte å slenge ut høyrearmen sin, som sendte Vilhjámsson rett ned for telling. Klar straffe, og veldig unødvendig av Ciss.

- Jeg har brudd i tennene nå. Han tenker aldri på ballen. Det er en klar straffe, sa Vilhjálmsson til C MORE.

Espen Hoff var iskald fra krittmerket, og banket ballen rett i krysset. Målet startet den berømte kethup-effekten på Sør Arena.

Tromsø-offensiv Tromsø svarte etter 70 minutter. En corner endte opp i en duell på sekstenmeteren. Den vant Tromsø, og kaptein Mika Koppinen stormet på innsiden av Start-forsvaret. Ballen landet perfekt i beina til kapteinen, som banker ballen opp forbi Håkon Opdal.

Og Tromsø ga seg ikke der.Dårlig forsvarspill og kommunikasjon kostet Start ledelsen rett etterpå.

Med god hjelp fra Start og Bismark Acosta gikk laget opp i ledelsen. Acosta prøvde å hindre en ball fra å gå til corner. Håkon Opdal var også på vei mot ballen, og var ute av buret. Klareringen endte i beina til Moldskred, som kunne putte ballen i åpent mål. Det var en iskald avslutning fra en vanskelig vinkel fra Moldskred.

- Det er feilkommunikasjon. Jeg roper, men han hører meg sikkert ikke. Det handler om hvor godt vi kjenner hverandre. Får vi spille flere kamper sammen skjer ikke det der, sukket Håkon Opdal til C MORE.

Start svarte Men Start ga seg ikke.  Fire minutter senere kommer laget fri på venstrekanten. I boksen startet Kristjánsson et løp. Det virket som alle trodde ballen skulle gå over dødlinjen, men Tromsø-spilleren nådde ballen, og fikk slått inn. Kristjánsson kommer fri på bakre stolpe, og fyrer i veien en lekker avslutning over hodet til Ciss.

Begge lagene hadde gode muligheter til å avgjøre kampen. Men det ebbet ut i uavgjort.

 KALD MAKRELL:  Espen Hoff var iskald og ga Start ledelsen på Sør Arena. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
KALD MAKRELL: Espen Hoff var iskald og ga Start ledelsen på Sør Arena. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

- Det er klart det lenge siden vi har spilt kamp. Det ser vi i starten. Det er OK. Vi er det førerende laget, og det var et voldsomt slag i trynet når Bismark Acosta gjør den tabben der. Men det er sterkt å få 2-2 igjen, sa Start-trener Mons Ivar Mjelde til  C MORE.

- Ett poeng borte er bra. Med litt mer rutine hadde vi tatt denne kampen, sa Agnar Christensen til C MORE.

UTLIKNER:  Gudmundir Kristianson setter inn 2-2 for Start mot Tomsø.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
UTLIKNER: Gudmundir Kristianson setter inn 2-2 for Start mot Tomsø. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer