- Det var feil av meg, og jeg ber om unnskyldning

Johan Olsson sa først han hadde mistet den lille respekten han hadde for Northug.

BEIT SEG FAST: Svenskene prøvde å møre Northug, men han hang seg fast og tok til slutt gullet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
BEIT SEG FAST: Svenskene prøvde å møre Northug, men han hang seg fast og tok til slutt gullet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

(Dagbladet): Johan Olsson fikk hakeslepp da Northug smatt forbi ham for å tette luka til Marcus Hellner på vei opp mot Frognerseteren på søndagens femmil.

- De norske lederne ropte at det begynte å bli luker, at han måtte kjøre. Da gikk han rett rundt meg, jeg forsøkte å ta ryggen hans, men han bare forsvant opp bakken, sa Olsson til Dagbladet etter gårsdagens femmil.

Han og Hellner hadde avtalt å gjøre et forsøk på å riste av seg Northug, men uansett hvor hardt de kjørte lå Northug fremdeles på bakskia deres.

Mistet all respekt for Northug Olsson sa etter sprintstaffeten torsdag at han mistet den lille respekten han hadde for Northug på grunn av det Northug sa om Jesper Modin etter løpet.

- Jeg håpet på at Modin skulle angripe, men han var for dårlig. Han ville ikke ha medalje. Jeg så at det var «game over» for ham, sa Northug ifølge TV 2.

Det fikk Olsson til til å skrive et svært ampert innlegg på sin blogg.

- Etter at Northug sa at gjennomsnille Jesper Modin ødela gullsjansene til Norge i sprintstafetten mistet jeg den lille respekten jeg hadde for mannen, skrev Olsson på sin blogg ifølge Langrenn.com.

Unnskyld Nå ber 30-åringen om unnskyldning til den norske VM-kongen.

- Jeg synes det han sa om Modin var feil, men jeg valgte feil ord da jeg sa at jeg hadde mistet alle respekt for ham som idrettsmann.

- Det var feil av meg, og jeg ber om unnskylding, skriver Olsson.

KONGEN: Petter Northug er ute og takker publikum etter femmil-seieren. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
KONGEN: Petter Northug er ute og takker publikum etter femmil-seieren. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer