Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det var filming, som Drogba

Stabæk-helt Ondo ler godt av sitt eget skuespill.

BILLIG LEDELSE: Veigar Páll Gunnarson var sikker fra straffemerket, og Gilles Ondo jublet godt. Etterpå innrømmer han at han filmet seg til det straffesparket.Foto: Heiko Junge / Scanpix
BILLIG LEDELSE: Veigar Páll Gunnarson var sikker fra straffemerket, og Gilles Ondo jublet godt. Etterpå innrømmer han at han filmet seg til det straffesparket.Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

FORNEBU (Dagbladet): Stabæk - Fredrikstad 3-1.

Gilles Mbang Ondo var kampens profil da Stabæk til tider kjørte over Fredrikstad og vant 3-1 på Telenor Arena i kveld.

Ondo skaffet straffesparket som lot Veigar Pall Gunnarsson sette 1-0, han la opp til 2-0, og sørget selv for å smelle inn et perfekt tredjemål da bortelaget begynte å få igjen trua etter reduseringen i andre omgang.

Førstnevnte innrømmer han imidlertid at han neppe skulle fått.

- Klar straffe? Nei, nei, det var det ikke, sier Ondo til Dagbladet og ler godt.

Hans Erik Ramberg var kanskje så vidt borti spissen inne i feltet, men Ondo gikk ned som et stående A4-ark i motvind.

- Det var filming, som Drogba. Men det var bra for Veigar å få det målet, og vi tar det vi får, sier gaboneseren.

SVALESTUP: Gilles Ondo på bakken etter Hans Erik Rambergs nesten-takling.Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET
SVALESTUP: Gilles Ondo på bakken etter Hans Erik Rambergs nesten-takling.Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET Vis mer

Ramberg mener den billige straffen preget kampen.

- Personlig syns jeg i hvert fall den var billig, og de fikk energi av å score på den, sier han til Dagbladet.

- Jeg står rolig og forsøker å sette beina i bakken, jeg opplever veldig at han prøver å søke den. Men det får jeg ikke gjort noe med nå, sier FFK-spilleren.

Aldri scoret fra utenfor seksten
Om straffesparket var litt flaut, var det ingenting flaut med det fantastiske skuddet Gilles Ondo leverte til 3-1.

Gaboneseren mener han nesten aldri scorer mål fra utenfor femmeteren, men treffet i dag tyder på at han kanskje er litt for beskjeden.

- Jeg tror omtrent det er første gang jeg har scoret fra utenfor straffefeltet, men jeg traff godt. Jeg har drevet mye skytetrening med assistenttreneren, og i dag fikk jeg betalt for det. Det er bra for laget, sier Ondo.

Spissen fikk sjansen for andre gang fra start da Johan Andersson ble skadet denne uka, og tok den med begge bein. En stor opptur etter hans første kamp i startoppstillingen - 0-7-tapet for Lillestrøm i første serierunde.

- Det var et mareritt, men i dag gikk det bedre. Treneren tar ut laget, og jeg må bare akseptere det, sier han.

STORSPILTE: Gilles M'bang Ondo ga Hans Erik Ramberg og Fredrikstad mye å tenke på i kveld, spesielt 3-1-målet hans var en perle. Foto: Heiko Junge / Scanpix
STORSPILTE: Gilles M'bang Ondo ga Hans Erik Ramberg og Fredrikstad mye å tenke på i kveld, spesielt 3-1-målet hans var en perle. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

- Hvordan jobber du mentalt når du ikke får tillit?

- Jeg prøver bare å spille uten press. Velger han meg, gir jeg hundre prosent, og håper jeg lykkes. Johan Andersson er også en god spiller, men får jeg sjansen gir jeg hundre prosent, sier Ondo til Dagbladet.

Bedre for Lennartsson
For trener Jørgen Lennartsson er det godt å se at han har alternativer som langt fra svekker laget.

- Ondo er en goalgetter. Han er dyktig spesielt innenfor straffeområdet, tung å forsvare seg mot, og gir oss en litt annen dimensjon med sin tyngde og hodespill, sier han, og vet samtidig at han fort kan trenge Johan Andersson igjen.

- Vi har 17 utespillere, og skal spille 30 seriekamper og forhåpentligvis syv cupkamper. Johan får definitivt sjansen igjen, og vi trenger alle spillere vi har, sier svensken, som sier seg fornøyd med ni poeng på de første fem rundene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media