Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det var fire forbanna sekunder for mye

Gulldrømmen brast for kombinertgutta.

BRONSEGUTTA: Mikko Kokslien, Håvard Klemetsen, Magnus Moan og Jan Schmid. Foto: EIRIK H. URKE
BRONSEGUTTA: Mikko Kokslien, Håvard Klemetsen, Magnus Moan og Jan Schmid. Foto: EIRIK H. URKE Vis mer

(Dagbladet): De norske gutta drømte om gull etter hopprennet og hadde faktisk realistiske sjanser til det.

Lenge så det lovende ut - faktisk helt til det gjensto snaut to kilometer på den siste etappen, takket være en stor opphenting av Magnus Moan. Plutselig var han nesten på bakskia til Mario Stecher og Tino Edelmann, som noen minutter tidligere var 23,4 sekunder foran ham.

- Det var fire forbanna sekunder for mye og det er så irriterende. Hadde jeg fått rykken deres hadde jeg aldri sluppet dem, for jeg hadde så bra ski. Det er jævla irriterende, sier Moan til NRK.

Ærlig forsøk Ankermannen stivnet og Stecher og Edelmann rykket fra.

- Det var et ærlig forsøk, sier Moan.

I et spurtoppgjør sikret Mario Stecher østerriksk gull foran Tyskland og Tino Edelmann. Moan tok det med ro mot slutten, takket publikum for støtten og var 40 sekunder bak over målstreken.

Håvard Klemetsen har ingen problemer med å glede seg over bronsemedaljene.

- Dette er fantastisk artig. Målet var medalje og vi håpet på gull - men vi er heller ikke så langt unna, sier han til NRK.

Slik var lagkonkurransen:

Lenge i teten 1. ETAPPE: Mikko Kokslien gikk ut 34 sekunder bak Frankrike og drøyt 25 sekunder bak Tyskland og han startet innhentingen umiddelbart. Han brukte bare tre kilometer på å hente inn tyske Johannes Rydzek og franske Maxime Laheurte ble parkert. Kokslien og tyskeren vekslet samtidig.

2. ETAPPE: Håvard Klemetsen klarte å følge lørdagens verdensmester Eric Frenzel i nesten tre kilometer, men så stivnet han. En tapper avslutning førte til at Norge likevel bare vekslet 8,6 sekunder bak.

3. ETAPPE: Jan Schmid ble ganske raskt tatt igjen av østerrikske Felix Gottwald. De gikk sammen opp til tyske Björn Kircheisen og var samlet en kort stund. Men så stivnet Schmid og han klarte ikke holde følge. Han tapte mye og vekslet 23,4 sekunder bak dem.

4. ETAPPE: Magnus Moan tok 11 sekunder på de første 800 meterne av femkilometeren sin. Han nærmet seg for hvert fraspark og var nesten på bakskia til Tino Edelmann og Mario Stecher. Så stivnet han. Det endte med et spurtoppgjør mellom Østerrike og Tyskland og Stecher sikret østerriksk gull. Moan var 40,6 sekunder bak.

PS! Kombinertgutta skal i storbakken og deretter går 10 kilometer onsdag. Fredag er det lagkonkurranse i storbakken.

ØSTERRIKS SEIER: Mario Stecher vant spurten mot tyske Tino Edelmann. Foto: EIRIK H. URKE
ØSTERRIKS SEIER: Mario Stecher vant spurten mot tyske Tino Edelmann. Foto: EIRIK H. URKE Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling