LYKKETREFF: Der keeper reddet et lignende forsøk fra Fredrikstad, hadde Diego Guastavino (nr. to f.v.) marginene på sin side da han sendte Brann i ledelsen.Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
LYKKETREFF: Der keeper reddet et lignende forsøk fra Fredrikstad, hadde Diego Guastavino (nr. to f.v.) marginene på sin side da han sendte Brann i ledelsen.Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIXVis mer

- Det var flaks, men mål er mål

Lykketreff sendte Brann til cupfinale.

(Dagbladet): Fredrikstad - Brann 0-2.

Sju år etter at Lyn ble slått 4-1 i cupfinalen, kan Branns supportere glede seg over at de skal tilbake til Ullevaal for å spille om kongepokalen.

Det sørget noe heldige scoringer fra Diego Guastavino og Kim Ojo seint i 2. omgang for i en tett, jevn og sjansefattig semifinale på Fredrikstad stadion.

2011-sesongen er med andre ord i ferd med å utvikle seg til å bli et aldri så lite fotballeventyr for et lag som ble nederlagsdømt og nedrykkstippet på vårparten. 6. november venter vinneren av morgendagens semifinale mellom Aalesund og Start i cupfinalen, samtidig som Rune Skarsfjords menn kjemper om medalje i Tippeligaen.

- Når jeg ser gleden til spillerne etter seieren, er det bare å si at de fortjener det. Vi har jobbet hardt og dedikert i hele år, og har en veldig lojal spillergruppe, sier Skarsfjord på spørsmål om han kan forklare hvordan Brann har klart å prestere over forventning i hele år.

Marginer Vertene hadde slått gjestene i begge seriekamper og i en treningskamp tidligere i år, men fant aldri tilbake til de samme sprudlende taktene. Rødbuksene hadde riktignok mye ball, men slet med å utnytte det konstruktivt.

Et godt organisert Brann-lag fikk en relativt overkommelig oppgave med å demme opp for det som ble kastet mot dem. Likevel var det delvis de berømmelige marginene som sørget for at bergenserne sikret Ullevaal-billetten eksemplifisert gjennom to lignende episoder med fire minutters mellomrom.

• 67 minutter: Amin Askar klinket til, ballen slo i Lars Grorud og endret retning, hvorpå Piotr Leciejewski vartet opp med en reaksjonsredning med skulderen til FFK-corner.

• 71 minutter: Diego Guastavino fyrte av et skudd tilsynelatende på måfå. Vidar Martinsen kastet seg ned og blokkerte. Ballen skiftet både retning og fikk en dupp som utmanøvrerte Jon Masalin. 0-1.

- Det var flaks, men mål er mål, og det er det viktigste, sier Guastavino til NRK.

«Mål preger fotballkamper», sa opptil flere fotballeksperter på rikskanalen i sine oppsummeringer, og man kan vanskelig argumentere mot det innlysende.

Viktig finale Et lettere tafatt hjemmelag fant aldri fasiten på hvordan de skulle klare å slå tilbake, og i stedet fikk Brann muligheten de trengte til å initiere festen i borteseksjonen på Fredrikstad stadion.

Høyreback Birkir Mar Sævarsson på tur framover slo inn foran mål, forbi kaptein Erik Mjelde, via fingertuppene til keeper Masalin og ned i beina på Ojo, som skled 0-2 opp i nettaket.

Denne sesongen har vist at når nigerianeren scorer, taper ikke Brann. Den statistikken lever videre også etter i kveld da klubben tok seg til sin 15. cupfinale i historien.

- Serien er også viktig, men cupfinalen er veldig viktig for byen og bergenserne. Jeg vil veldig gjerne vinne, sier Guastavino til NTB.