Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det var for kaldt til å snakke

Tom Boonen mener regelverket ignoreres.

GRISEVÆR: Dette var over grensen, mener Tom Boonen. Han er oppgitt over at det internasjonale sykkelforbundet ikke følger eget regelverk når ekstremværet rammer syklistene. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
GRISEVÆR: Dette var over grensen, mener Tom Boonen. Han er oppgitt over at det internasjonale sykkelforbundet ikke følger eget regelverk når ekstremværet rammer syklistene. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer

- Problemet er at det ikke er noe man får gjort, når rittet først har startet. Du kan stanse opp og sette deg i veikanten, men hva løser det? sier Tom Boonen til Sporza etter etappe 1 under Paris-Nice.

Veteranen var oppgitt etter 195 kilometer med dels sterk vind, lave temperaturer, regn, sludd og snø.

Det internasjonale sykkelforbundet har en protokoll for ekstremvær som kan benyttes for å verne rytterne.
 
- Følger ikke egne regler Boonen, som pådro seg en potensielt karrieretruende skader under velt i Abu-Dhabi i fjor høst, mener den altfor sjelden er i bruk.

Protokollen skal gi ryttere, lag og arrangører muligheten til kreve endringer på ruta ved ekstremvær.

- UCI har en ny protokoll, men de følger ikke sine egne regler. Vi gjorde unna 200 kilometer i skikkelig grisevær. Jeg vet det kan være vanskelig å finne løsninger, men det er et faktum at det ikke skjedde noe, nok en gang, fortalte han til Sporza.
 
Flere kritikkverdige episoder Syklistene er ikke langt inn i den nye sesongen, men allerede har ryttere blitt blåst av veien under Classica de Almeria, Eduardo Sepulveda ble truffet av et forblåst sperregjerde under La Drôme Classic og gårsdagens affære var - selv om den også var meget underholdende for sykkelfansen - en ny test som satte rytternes tålmodighet på prøve.

- Det var for kaldt til å snakke, oppsummerer Boonen, som på tross av utfordringene underveis fikk seg en god gjennomkjøring på veien mot Flandern rundt.

PS: Boonen ble sjettemann på etappen, mens Alexander Kristoff ikke hang med gruppa som som kjempet om etappeseieren inn.

(Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!)

TOK I ET TAK: Tom Boonen sammen med lagkompis Niki Terpstra på gruspassasjene underveis. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
TOK I ET TAK: Tom Boonen sammen med lagkompis Niki Terpstra på gruspassasjene underveis. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer