AVGJØRELSEN: Cardiff måtte vinne mot Newcastle for å ha håp om å redde plassen i Premier League. Da var det hardt for både spillere og treneren da laget måtte gå av banen me 0-3. AFP PHOTO / LINDSEY PARNABY
AVGJØRELSEN: Cardiff måtte vinne mot Newcastle for å ha håp om å redde plassen i Premier League. Da var det hardt for både spillere og treneren da laget måtte gå av banen me 0-3. AFP PHOTO / LINDSEY PARNABYVis mer

- Det var ganske stille i garderoben

Men Solskjær har på ingen måte gitt opp prosjektet i Cardiff.

NEWCASTLE (Dagbladet): Det var en nedtrykt Ole Gunnar Solskjær som møtte pressen etter 3-0 tapet mot Newcastle. Men nordmøringen har på ingen måte gitt opp jobben i Cardiff. 

- Jeg har aldri gitt opp i min karriere. Kun da jeg måtte legge skoene på hylla, sier Solskjær til Dagbladet.

Nordmannen var klar på at dette var en av hans tøffeste dager i fotballen og det samme kunne spores hos spillerne.

- Når vi innser at nedrykket er et faktum så er det klart det er veldig, veldig skuffende. Muligens det tøffeste øyeblikket i karrieren for mange av spillere, meg inkludert, sa Solskjær. 

Stille i garderoben  Det var ikke vanskelig å se skuffelsen hos spillerne da dommer Martin Atkinson blåste av kampen. Etter kun én sesong i det øverste selskap, fylt av kontroverser og turbulens, bærer det nå tilbake til den nest øverste divisjonen.

- Man må bare innse fakta. Jeg visste hva jeg gikk til, men jeg har ikke klart å gjøre det inntrykket som jeg hadde håpt på. Det blir noe som jeg må tygge på en liten stund nå. Jeg er en kriger, selv om det kanskje ikke ser sånn ut i dag når jeg sitter her. Men jeg har hatt tøffe perioder som spiller også, og det eneste som hjelper er å løfte hodet og se framover, fortsatte Solskjær. 

Men Solskjær konstaterte at dette utfallet er tungt for spillerne som må reise England på langs for å komme hjem.

- Det var ganske stille i garderoben etter kampen. 

Går for direkte opprykk Selv om laget må ett hakk ned i systemet, er 40-åringen klar på at Cardiff skal rett opp neste år. 

- Det er aldri morsomt å rykke ned, men Cardiff er et lag som er vant med å kjempe i toppen av Championship og vi må bare vise at vi har nok kvalitet til å rykke rett opp igjen. 
Det kan i så fall skje uten Mats Møller Dæhli som ikke var med i kamptroppen på grunn av sykdom. Unggutten har den siste uka blitt linket til Chelsea, men Solskjær ønsker ikke å snakke om ungguttens fremtid i klubben. 

— Det har dere ingenting med, sa han med et glimt i øyet.

Skrøt av innstillingen Solskjær har snakket mye om spillernes innsats denne sesongen og avfeide kritikken fra en britisk journalist som mente laget ga opp etter den første scoringen. 

Da har vi forskjellige meninger om det. Det er kanskje grunnen til at jeg sitter her oppe og du der nede, sa en knapp Solskjær. 

- Ser du på sjansene vi skapte i andreomgang og den innsatsen vi la ned, så kan du umulig si at det var et lag uten tro. 

Nyter å være fotballtrener Mens spekulasjonene har gått på sosiale media og blant fans om Solskjærs fremtid, har ikke nordmannen tenkt seg om to ganger om han kunne velge yrke på nytt.

- Jeg hadde ikke vært en fotballtrener om jeg ikke elsket tilværelsen. Jeg er en fotballmann og har spilt i mange år som spiller. Det neste beste er å være trener.