- Det var god stemning i stua da Hellner spurtet til ingen nytte

Northug koste seg med svenskens brøler foran TV-skjermen.

I GODT HUMØR: Petter Northug tok for en gangs skyld et nederlag med et smil om munnen. Her etter å ha blitt slått ut i semifinalen på 500 meter, av to svensker. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
I GODT HUMØR: Petter Northug tok for en gangs skyld et nederlag med et smil om munnen. Her etter å ha blitt slått ut i semifinalen på 500 meter, av to svensker. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BISLETT (Dagbladet): 12. februar gikk Petter Northug sitt siste renn i verdenscupen.

Etter det dro han til høyden for å lade opp til Vasaloppet, men skikongen ble rammet av magevirus og måtte se resten av sesongen gå fløyten.

Den ufrivillige pausen til tross - Northug har ikke bare kjedet seg mens han har vært ute av spill. Han gleder seg for eksempel over at han holdt unna for Marcus Hellner i verdenscupen og tok tredjeplassen sammenlagt - særlig ettersom svensken dummet seg ut i verdenscupavslutningen i Falun.

- Jeg dro på smilebåndet Northug fulgte fellesstarten foran TV-skjermen da Hellner rykket fra feltet opp Mördarbacken på førsterunden, i jakten på bonussekunder. Hellner fikk en solid luke, men det var ett problem: Det ble ikke delt ut bonussekunder på førsterunden, bare på andre- og tredjerunden.

Dermed gikk Hellner seg stiv til ingen nytte, og i mål var han nummer 20.

- Det var godt å sikre tredjeplassen (i verdenscupen) fra senga. Det var spennende for meg, da Hellner spurtet på runde én uten å få bonuspoeng. Da var det god stemning i stua, sier Northug til Dagbladet og gliser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer