- Det var godt å få spille fotball uten å ha vondt

Men nå setter Solskjær endelig punktum.

MANCHESTER/ OSLO (Dagbladet.no): Avskjeden med Old Trafford for spilleren Ole Gunnar Solskjær ble akkurat like verdig og emosjonell som ventet på forhånd.


- Det kom ikke noen tårer, men det var ikke langt unna. Da vi gikk ut på banen sammen med ungene og Champions League-trofeet før kampen var jeg mest emosjonell. Det å vite at det var den siste gangen var veldig spesielt, medgir Solskjær.

Likevel var perfeksjonisten fra Kristiansund opphengt i situasjonen som ytterligere kunne befestet posisjonen som tidenes superinnbytter blant de 70 000 tilskuerne til stede på Drømmenes Teater og alle tv-seerne som fulgte kampen fra godstolen:

Superredningen Espanyols keeper Cristian Darío Alvarez vartet opp med etter en solskjærsk varemerkeavslutning med venstrefoten.

- Det var fantastisk, og akkurat slik jeg håpet at det skulle bli, med unntak av den lille redningen til keeperen. Det hadde vært litt artig om den hadde gått inn.

- Jeg sa en gang til René Meulensteen (teknikktrener i Man. Utd. journ.anm.) at det finnes ikke noe som heter gode redninger, bare dårlige avsluttinger. Men i alle matteregler er det et unntak. Den der må være unntaket. Det var en god redning, sier Solskjær til Dagbladet.no i intervjusonen etter kampen.

United-legenden kan i farten huske to tidligere unntak i løpet av karrieren, senest høsten 2006 da Jens Lehmann på mirakuløst vis berget tre poeng for Arsenal på Old Trafford seint i kampen. I dag satt han igjen med den samme følelsen.

- Du tror at ballen går i mål, og så kommer fingertuppene. Det her var en av dem, medgir Solskjær som ikke kjente noe til de karriereødeleggende kneproblemene. Men noe comeback vil han ikke høre snakk om selv om han beviste at måljegerinnstinktet fortsatt er intakt.

TAKKET AV: Ole Gunnar Solskjær tok et endelig farvel med Old Trafford som spiller. Det ble en følelsesladet affære. Foto: AP/Scanpix
TAKKET AV: Ole Gunnar Solskjær tok et endelig farvel med Old Trafford som spiller. Det ble en følelsesladet affære. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Ikke noe comeback

- Det blir ikke noe comeback, ler Solskjær før han fortsetter.

- Men det var godt å spille fotball uten å ha det vondt.

Manchester United vant kampen, som på tross av forhåndsvarslede overraskelser forløp som en oppkjøringskamp til Premier League-sesongen som tar til om to uker.

Matchvinneren ble mobbet

Unggutten Fraizer Campbell ble matchvinner med en lekker kipp etter framspill fra Ryan Giggs. Solskjær var i nærheten og luktet en potensiell retur, og etter kampen forteller kristiansunderen at Campbell måtte tåle vennskapelig pepper siden han ikke forsøkte å finne Solskjær framfor å satse på egne sjanse.

Det kommer imidlertid ikke til å gå utover Campbells sjanser på det Solskjær-ledede reservelaget kommende sesong.

- Han har fått høre det, men han er fersk, han er veldig god og et stort talent. I utgangspunktet skal han være en del av førstelagsstallen denne sesongen, men vi kommer vel til å ha litt med hverandre å gjøre, sier Solskjær.

- Det var godt å få spille fotball uten å ha vondt

Kommer til å flytte hjem

Nå som et siste punktum i en fantastisk spillerkarriere er satt, venter det nye utfordringer på treningsfeltet til Manchester United.

Hva neste kapittel i sagaen om Solskjær vil handle om, gjenstår å se, men på sikt kommer han til å slå seg ned i fødelandet igjen.

- Jeg er en liten gutt fra Kristiansund som har spilt fotball og hatt det artig, og jeg er veldig stolt over at jeg er fra Norge. Jeg skal flytte hjem, men vet ikke om det blir som pensjonist eller som profesjonell.