- Det var godt å ha Jays ved siden av meg. Han presset meg ytterligere

Bolt lovpriste nordmannen etter rekordløpet.

SUVEREN:Usain Bolt var suveren på bislett stadion. Som nummer to kom norske Jaysuma Ndure. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
SUVEREN:Usain Bolt var suveren på bislett stadion. Som nummer to kom norske Jaysuma Ndure. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): - Det var godt å ha Jays ved siden av meg. Han er god på å løpe svinger, så det presser meg ytterligere, sier Usain Bolt.

Han har akkurat satt ny Bislett-rekord med tiden 19,79. Det er årsbeste i verden, og foran et samlet pressekorps hyller han nordmannen.

- Jays er en av verdens beste løpere. Det har han vist gang på gang.

Jaysuma Ndure klokket inn til årsbeste på 20,36, og selv om han var et lite stykke bak den suverene seiersherrer, holdt det til en oppløftende 2. plass. Selv øynet han et lite håp om seier - fram til Bolt skrudde på turboen på langsida.

- Fram til 150 meter trodde jeg at det kunne gå, men jeg har innsett at skal jeg slå han (Bolt), må jeg løpe veldig veldig fort, sier Ndure.

På tross av at jamaicanske usain Bolt kapret førsteplassen, tror han at han kunne løpt raskere.

- Det var et godt løp. Jeg klager ikke, men jeg kunne løpt enda bedre. I bedre forhold - varmere forhold - hadde dette vært et 19,50-løp, sier Bolt.

- Når alt kommer til alt handler det ikke om tidene, det handler om å vinne. Jeg har tapt ett løp hvert år de siste sesongene, men så har jeg møtt opp i mesterskapene og gjort det som skulle gjøres, fortsetter han.

Superstjernen ankom Bislett stadion i en Formel 1-lignende bil, og kjørte to runder mens han vinket til publikum. - Bilen ikke fort nok, men det var gøy.

Det er uvisst om Bolt skal feste i de sene nattestimer, for han har et tidlig fly å rekke i morgen. - Noe av det beste med å reise til Europa er å reise hjem igjen. Det skal bli godt med litt varme, sier han.