SJOKKET: Det var ikke nødvendig å bruke så store ord på forsiden av de spanske sportsavisene i dag. Alle i Spania skjønner hvor tung VM-exiten i går er.
SJOKKET: Det var ikke nødvendig å bruke så store ord på forsiden av de spanske sportsavisene i dag. Alle i Spania skjønner hvor tung VM-exiten i går er.Vis mer

- Det var gøy så lenge det varte

Spansk sportspresse finner knapt ord for fiaskoen.

(Dagbladet): Den vanligvis så ordrike og nådeløse spanske sportspressen er fortsatt i sjokk etter at de regjerende mesterne og vinnerne av de tre siste store sluttspillene røk ut av gruppespillet i går.

Ett mål, til overmål en noe heldig idømt straffe, og sju baklengs på to kamper er verken hverdagskost eller under normale omstendigheter akseptabelt for spanjolene.

I dag, derimot, lar storavisene Marca og AS de røde slippe billig unna.

«The End», konstaterer Marca på sin papirforside i dag, med et bilde av ryggen til Iniesta på vei ut av banen.

SLUTTEN: Verken mer eller mindre, ifølge Marca.
SLUTTEN: Verken mer eller mindre, ifølge Marca. Vis mer

«Det var gøy så lenge det varte», skriver AS.

Fellesnevneren hos alle de spanske avisene ser ut til å være at æraen med spansk dominans nå er helt over, og at diskusjonene om veien videre kommer når sjokket har lagt seg.

Til og med dagens annonsører tar inn over seg hva de aller fleste spanjoler kommer til å prate om de neste dagene.

«Det fins mer enn 24 870 hvitviner til å diskutere hvorfor fotballen er som den er, men det finnes bare én Barbadillo», heter det i forsideannonsen i Marca.