SINT: Brasilianerne er sinte etter at Neymar ble skadd og mister resten av VM. Juan Camilo Zuniga som skadet Neymar blir omtalt som slakteren. Foto: NTB Scanpix, faksimile Meia Hora.
SINT: Brasilianerne er sinte etter at Neymar ble skadd og mister resten av VM. Juan Camilo Zuniga som skadet Neymar blir omtalt som slakteren. Foto: NTB Scanpix, faksimile Meia Hora.Vis mer

«Det var han! Slakteren»

Colombia-spiller får tyn etter Neymar-skaden.

(Dagbladet): Brasil er videre og klare for semifinale i fotball-VM, men en stygg ripe i lakken for vertsnasjonen er Neymar som ble fraktet av banen på båre i 2-1-seieren mot Colombia.

Neymars ryggskade betyr at han mister resten av VM. Situasjonen oppsto helt på tampen av kampen og det var Colombias Juan Camilo Zuniga som satte kneet i ryggen på Brasil-spissen.

«Det var han! Slakteren», skriver Brasil-avisa Meia Hora på sin forside i dag.

Avisa viser et bilde av en skadd Neymar og Zuniga.

«Han sendte vår stjerne ut av VM», skriver avisa.

- Normalt Zuniga selv hevder det var et uhell.

- Det var en helt normal bevegelse. Jeg vil aldri skade noen spillere. Jeg var på banen for å kjempe for trøya og landet mitt. Jeg ønsket ikke å skade noen. Jeg ville bare forsvare min trøye, sier Zuniga, ifølge The Guardian.

SKADD:  Juan Camilo Zuniga i duellen som ødela resten av VM for Neymar. Foto: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
SKADD: Juan Camilo Zuniga i duellen som ødela resten av VM for Neymar. Foto: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN Vis mer

- Jeg håper det ikke er alvorlig. La oss be til Gud. Ute på banen forsvarer jeg mitt lands farger, og jeg regnet ikke med at han ville brekke en ryggvirvel.

Brasils lege fortalte i natt at Neymar har brukket en ryggvirvel og Brasil-fansen er knust.

På sosiale medier hagler det med kritikk mot Zuniga.

- Hvis jeg var Zuniga, ville jeg reist fra Brasil så raskt som mulig, skriver for eksempel Twitter-brukeren Ozzywindy.

Vinne for Neymar I semifinalen møter Brasil et sterkt tysk mannskap.


- Det er i slike stunder laget viser sin styrke. Neymar er viktig for gruppen vår, og vi er svært avhengig av ham. Men denne situasjonen kan kanskje forandre oss, «la oss vinne VM for Neymar». Dette kan samle laget enda mer, sier Thiago Silva, som må stå over semifinalen på grunn av karantene.

Brasils landslagstrener Luiz Felipe Scolari var opprørt etter å ha mistet sin store stjerne.

- Jeg har sagt i løpet av de siste tre kampene at Neymar er blitt jaktet på. Men alle andre land mener det ikke er sant, og at det bare er deres spillere som er blitt jaktet på, sier Scolari.