ENDELIG! Her jubler Ole Einar Bjørndalen for seieren i v-cuprennet i Finland forrige helg. Foto: Markku Ulander / SCANPIX
ENDELIG! Her jubler Ole Einar Bjørndalen for seieren i v-cuprennet i Finland forrige helg. Foto: Markku Ulander / SCANPIXVis mer

- Det var «heavy», tøft for hodet mitt

Bjørndalen om seierstørken på 14 måneder.

Halvannen uke er gått siden siste triumf. Ole Einar Bjørndalen (38) mener at hans 93. verdenscupseier i skiskyting var den tredje største i karrieren.

Ett år, to måneder og sju dager varte og rakk det fra forrige gang skiskytterkongen strekte armene til værs. I finske Kontiolahti for halvannen uke siden var Bjørndalen tilbake på toppen.

- Det var ikke den viktigste, men klart den deiligste av de 93. Aldri før har jeg hatt en slik følelse i et verdenscuprenn. Ikke i VM heller. Det er nok bare det første OL-gullet som klart overgår den siste seieren, sier Ole Einar Bjørndalen til NTB.

Det største Det første OL-gullet kom på sprint i Nagano 1998. Nøyaktig en uke etter at Halvard Hanevold vant normaldistansen, gjentok lagkameraten bedriften. Det var hans første mesterskapsgull.

- Jeg har vært gjennom litt over ett års hardt arbeid med seierstørke, mye motgang og en ordentlig skade. Det var «heavy», tøft for hodet mitt og for dem nær meg. De har kjent at humøret og fokuset har vært annerledes det siste året. Jeg tar av hatten for at de har holdt ut med det.

Under OL i Salt Lake City 2002 gjorde han rent bord med fire gull, inkludert stafetten.

- I Salt Lake var jeg en maskin. Der kom følelsen først etterpå. Fire OL-gull overgår ikke det første i Nagano, men de to prestasjonene står for meg som mine største idrettsbragder.

Hadde troen Ventetiden og kritikerne til tross; Bjørndalen selv mistet aldri troen på at han skulle slå tilbake.

- Jeg hadde aldri vanskelig for å tro på at en ny seier skulle komme, men jeg var forberedt på at det kunne ta lang tid. Denne vinteren kunne ha gått, og den neste også. Men målet er å være i form til OL i Sotsji. Sånn er det bare. Jeg skulle uansett holde trykket oppe til det og er veldig motivert for det mesterskapet, forteller Bjørndalen.

SMILER IGJEN: Ole Einar Bjørndalen under pressetreffet med skiskytterlandslaget i Skei onsdag.
Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
SMILER IGJEN: Ole Einar Bjørndalen under pressetreffet med skiskytterlandslaget i Skei onsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix Vis mer

Han har gått 67 VM- og 21 OL-renn i skiskyting. Etter 22 seirer gir det 25 i seiersprosent.

I Ruhpolding om en uke starter jakten på Norges 50. VM-gull i skiskyting med blandet stafett 1. mars. Samtidig starter Bjørndalen jakten på sin 48., 49. og kanskje 50. VM-medalje.

(NTB)