- Det var hektisk når vi kom inn mot mål og alle skal være først

Boasson Hagen måtte slite alene da Gerrans gikk til topps.

VANT MED LITEN MARGIN: Simon Gerrans (t.v) slo Peter Sagan med noen centimeter i den tredje etappen av Tour de France. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VANT MED LITEN MARGIN: Simon Gerrans (t.v) slo Peter Sagan med noen centimeter i den tredje etappen av Tour de France. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Lars Petter Nordhaug viste tegn på storform mot slutten av dagens etappe, men det holdt ikke helt inn for 29-åringen. Orica-GreenEdge's Simon Gerrans kunne til slutt juble for årets første etappeseier.

- Det gikk akkurat som planlagt. Vi skulle være offensive og ha en i brudd. Så skulle jeg ta meg av sprinten. Målet har vært å vinne en etappe, og jeg er glad for at jeg klarte det allerede på den tredje, sier Gerrans til TV 2.

Lars Petter Nordhaug var i en utbrytergruppe på fire mann som forsøkte å stikke noen kilometer før mål, nordmannen forsøkte å stikke alene en periode, men ble raskt hentet inn. Etterpå ble de fire tatt igjen av toget bak.

- Jeg skjønte det var slutt når vi stoppa opp med fire kilometer igjen, men jeg prøvde å kjempe helt inn, for det kan jo skje en kræsj eller noe bak, så jeg prøvde å holde helt inn, sier Nordhaug til TV 2.

- Jeg kommer til å prøve meg seinere også.

Siste i Korsika
Dagens tredje Tour de France-etappe var den siste i Korsika-regionen. I løpet av de 144.5 kilometerne fra starten i Ajaccio til målbyen Calvi skulle rytterne gjennom fire kategoriserte stigninger. Ekspertene hadde annonsert på forhånd at det kom til å støtes fra første pedaltråkk.

VIL FORTSETTE Å PRØVE: Lars Petter Nordhaug var offensiv på dagens etappe. han lover at vi vil få se mer til ham i løpet av Touren.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
VIL FORTSETTE Å PRØVE: Lars Petter Nordhaug var offensiv på dagens etappe. han lover at vi vil få se mer til ham i løpet av Touren. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Det fikk de rett i, for idet den nøytrale sone opphørte, ble det nærmest umiddelbart etablert et fem mann stort brudd.

Pangstart
Vacansoleils Lieuwe Westra rykket først, men fikk raskt følge av Sebastian Minard (AG2r), Alexis Vuillermoz (Sojasun), Cyril Gautier (Europcar) og Simon Clarke (Orica-GreenEdge).

Samarbeidet mellom rytterne fungerte utmerket, og de holdt hovedfeltet ett og to minutter unna helt frem til den siste andrekategoristigningen.

Da hadde RadioShack kjørt hardt og lenge i front av hovedfeltet, med samtlige ni ryttere. Jan Bakelants gule ledertrøye skulle forsvares. Like bak satt Edvald Boasson Hagens Team Sky også i en gunstig posisjon.

Da 15 kilometer gjensto var tempoet så stort at utbrytergruppa måtte innse at det ble med det helhjertede forsøket.

Støt fra Nordhaug
Like før toppen av det siste fjellet, øynet derimot den minst omtalte nordmannen i Tour de France-sirkuset, Lars Petter Nordhaug, muligheten til å stjele overskriftene.

Råfrekt rykket han fra hovedfeltet, og tok opp jakten på Pierre Rolland og Mikel Nieve Ituralde som hadde skaffet seg en liten luke.

NÅDDE IKKE HELT OPP: Edvald Boasson Hagen ble nummer 11. etter en tøff spurt. Her fra andre etappe i Touren. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
NÅDDE IKKE HELT OPP: Edvald Boasson Hagen ble nummer 11. etter en tøff spurt. Her fra andre etappe i Touren. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Forhåpningene om en norsk jubeldag fikk imidlertid en rask og brå slutt, for et par kilometer seinere ble hovedfeltet igjen for sterkt.

- Man tenker på seier og tenker på resultat, det er det man vil, men det gikk ikke i dag, sier Nordhaug til TV 2.

Dette blir definitvit ikke det siste vi får se av nordmannen i Tour de France.

- Jeg skal prøve å vinne på alle sjansene jeg får, sier Nordhaug.

Massespurt Til slutt endte det med massespurt, hvor Orica-GreenEdge's Simon Gerrans overraskende slo Peter Sagan. Edvald Boasson Hagen var med i spurten, men klarte aldri å true de fremste, og ble til slutt nummer 11.

- Det var en hard etappe i dag også. Det var hektisk når vi kom inn mot mål og alle skal være først. Da er det vanskelige å gjøre noe. Jeg er alene der, og det er vanskelig å ikke ha et tog foran seg, men det var det mange som ikke hadde, sier Boasson Hagen til TV 2.

Alexander Kristoff satt i hovedfeltet opp den siste bakken, men hadde ikke noe å by på mot slutten.

 VANT:  Simon Gerrans vant dagens etappe etter en massespurt, hvor Peter Sagan var nærmest i å ta australieren. Foto:AFP PHOTO / Mark Gunter
VANT: Simon Gerrans vant dagens etappe etter en massespurt, hvor Peter Sagan var nærmest i å ta australieren. Foto:AFP PHOTO / Mark Gunter Vis mer

- Det var hardt, jeg slet. Jeg følte ikke det var så ille siste bakken, men den ble for lang og litt hard, sier Kristoff til TV 2, som håpet han skulle kjempe om seieren.

- Jeg hadde forventet at jeg skulle falle av her, men man lever i håpet. Jeg håpte jeg skulle være litt sterkere, men det er høyt nivå, sier Kristoff.
Jan Bakelants beholder den gule trøya etter dagens 19. plass. Peter Sagan tar over den grønne trøya. Pierre Rolland beholder den prikkete trøya og Michal Kwiatowski beholder ungdomstrøya