NEDBRUTT: Heidi Weng var ikke høy i hatten etter niendeplassen på 15 kilometer med skibytte, der hun sleit tungt med brukket finger og dårlig form. 
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
NEDBRUTT: Heidi Weng var ikke høy i hatten etter niendeplassen på 15 kilometer med skibytte, der hun sleit tungt med brukket finger og dårlig form. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

- Det var helt forferdelig

Heidi Weng gikk NM med brudd.

VOSS (Dagbladet): Heidi Weng måtte stå over de første distansene i NM, etter å ha brukket en finger i et verdenscuprenn i Otepää.

I dag gjorde hun et forsøk på å gå 15 kilometer med skibytte med gips på venstre hånd - og det ble ingen god opplevelse. Etter en frisk start ramlet hun til slutt ned til en 9. plass, ett minutt og 49 sekunder bak gullvinner Therese Johaug.

- Staking var helt forferdelig. I tillegg var jeg i kjempedårlig form. Jeg tror jeg psyket meg litt ned, for når du har vondt og ikke er i form, går det ikke så fort, sier hun til Dagbladet.

Weng åpnet imidlertid optimistisk og tok kommandoen ut på klassiskdelen, sammen med Therese Johaug.

- Heidi åpnet hardt opp den første bakken, og jeg måtte bare bite meg fast, sa Johaug på pressekonferansen etterpå.

Weng forklarer at det høye åpningstempoet var nødvendig i de tidlige motbakkepartiene, ettersom det var så smertefullt å stake.

- Jeg åpnet nok litt hardt, men tenkte at jeg måtte. Jeg visste at det var vondt å stake, og overalt ellers i løypa er det mye staking. Men jeg får flere muligheter utover. Det er bare å trene godt igjen, så kommer jeg sterkere tilbake, sier hun.

Av de 37 løperne som stilte til start, hadde Heidi Weng nest dårligste tid i skibyttet. Hun brukte hele 36 sekunder på å bytte fra klassiskski til skøyteski.

- Jeg tror aldri jeg har gjort et så dårlig skibytte. Jeg brukte sikkert 20 sekunder mer enn de andre. Jeg var sammen med en del andre løpere da vi gikk inn for å bytte, og plutselig var de langt oppe i bakken

- Var det den skadde fingeren som gjorde det?

- Jeg vet ikke helt. Jeg fikk ikke på meg bindingen eller noe som helst. Det var bare tull. Stavene kastet jeg midt ut i løypa, det var ikke akkurat lurt, det heller. Men jeg prøvde i hvert fall, sier hun.

I morgen avsluttes NM på Voss med stafett, og selv om Weng hadde det vondt i dag, biter hun tenna sammen igjen.

- Jeg skal gå stafett. Jeg skal ha på gipsen i tre uker til, så det må jeg bare bli vant med.

- Gikk du på smertestillende i dag?

- Nei, jeg skulle kanskje gjort det. Men jeg fikk beskjed om at det var bedre at jeg kjente smerten, sier hun.