UTSLITT: Daniel Hoelgaard var helt tom for krefter etter siste etappe av Tour de Bretagne. Foto: Torgeir Strandberg / procycling.no
UTSLITT: Daniel Hoelgaard var helt tom for krefter etter siste etappe av Tour de Bretagne. Foto: Torgeir Strandberg / procycling.noVis mer

- Det var helt grusomt

Norsk lag klarte ikke kapre sammenlagtseieren i Bretagne.

LIFFRÉ (procycling.no): Team Joker og Daniel Hoelgaard gjorde et forsøk, men lyktes ikke med å vinne Tour de Bretagne sammenlagt.

Etter enn tung dag for Hoelgaard og lagkompisene måtte de se belgiske Sebastien Delfosse (Wallonie-Bruxelles) ta sammenlagtseieren. Belgierens landsmann, Loïc Vliegen (BMC), vant den siste etappen.

- Det var helt grusomt. Vi kjørte og kjørte og vi så aldri ut til å ta inn noe. Jeg hadde gitt opp en periode, men laget jobba helt fantastisk. Nå vet jeg ikke om jeg tapte pallen i sammendraget, men laget kjørte utrolig bra, sier Daniel Hoelgaard til procycling.no like etter målpassering.

Etter omtrent fem mil, kuppet Vendee U rittet, og splittet feltet opp i tre deler. Hoelgaard satt en stund i andre gruppe, som ble hentet av feltet.Frontgruppen, hvor alle de fire beste i sammendraget med unntak av Hoelgaard satt, fikk halvannet minutt på det meste før Joker, Sparebanken Sør og Lotto klarte å tette luken på siste runden.

Bare Vliegen holdt unna. Anthony Delaplace (Bretagne-Séché Environnement) tok begge innlagte mellomspurter underveis.

- Vi kom etter da vi hadde kjørt for en mellomspurt. Jeg måtte åpne en langspurt fordi ledertrøya hadde rykka. Etter det var jeg helt ferdig og falt tilbake, det gjorde for så vidt hele laget. Og så gikk de på angrep da vi hadde jobba mye framme, forklarer Hoelgaard.

Angrepet fra konkurrentene førte Hoelgaard og Joker-gutta inn i trøbbel.

- Hvordan mobilserer du for å komme tilbake?

- Det er tungt. Jeg må bare stole på laget og de gir 110 prosent. I dag er det bare å takke laget, jeg hadde aldri klart dette aleine, understreker Joker-spurteren overfor procycling.no.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.