NM-MESTERE: Dion Knelsen jubler for scoring i den første finalekampen. Nå er han og resten av Sarpsborg norgesmestere. 
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
NM-MESTERE: Dion Knelsen jubler for scoring i den første finalekampen. Nå er han og resten av Sarpsborg norgesmestere. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

- Det var helt magisk

Sparta Sarpsborg tok sitt tredje NM-gull i ishockey.

Sparta Sarpsborg er norgesmester i ishockey etter å ha slått Stavanger 3-0 i NM-sluttspillets femte finalekamp lørdag.

- Dette har jeg ventet på og jobbet for i ti-elleve år. Jeg er stolt av de resultatene vi har prestert de siste tre årene, sa lagkatein Jonas Solberg Andersen til TV 2 etter å ha mottat gullet.

Som lagets kaptein fikk han også æren av å løfte «bøtta», kongepokalen sluttspillvinnerne mottar som bevis på at de gikk til topps i NM-sluttspillet denne sesongen.

- Det var helt magisk, rett og slett, sa Jonas Solberg Andersen om følelsen han hadde da han løftet pokalen.

4-1 sammenlagt
Sparta vant dermed 4-1 sammenlagt over fjorårets norgesmester, som stoppet sarpingene i semifinalen forrige sesong.

Stavanger pådro seg to utvisninger i løpet av de første 17 minuttene av oppgjøret. Begge gangene ble gjestene hardt straffet av det nådeløse hjemmelaget.

Henrik Malmström scoret i Spartas første overtallsspill, mens Tommy Kristiansen doblet ledelsen da vertene var i overtall for annen gang. Dion Knelsen hadde assist på begge scoringene.

Annen periode forløp uten mål. Det så også lenge ut til å skje i den siste perioden. I kampens siste sekund ble Niklas Roest tilkjent teknisk scoring etter å ha blitt felt på vei mot et tomt Stavanger-mål.

Dermed endte oppgjøret med 3-0-seier til Sparta.

Sarpingene tok dermed sitt første NM-gull siden 1989. Sparta ble norgesmester for tredje gang. Klubben vant første gang i 1984.

(NTB)