BARE NESTEN: Thor Hushovd (i midten, t.v) var nære, men måtte se seg slått av italienske Allesandro Petacchi. Foto: Scanpix
BARE NESTEN: Thor Hushovd (i midten, t.v) var nære, men måtte se seg slått av italienske Allesandro Petacchi. Foto: ScanpixVis mer

- Det var helt mayhem

Hushovd unngikk to massevelt og spurtet inn til 3. plass.

||| (Dagbladet): Den første etappen av Tour de France ble mer dramatisk enn forutsett.

Det var på forhånd fryktet sterk sidevind, men når vinden uteble og utbryterne hentet inn mila før målgang, lå alt til rette for en massespurt.

Thor Hushovd havna til slutt på en 3. plass bak Allessandro Petachhi og Mark Renshaw som tok henholdsvis 1. og 2.-plassen.

CANCELLARA KOSER SEG: Lance Armstrong ser litt mer betenkt ut. Foto: REUTERS/Bogdan Cristel
CANCELLARA KOSER SEG: Lance Armstrong ser litt mer betenkt ut. Foto: REUTERS/Bogdan Cristel Vis mer

- Det var en lang og hard spurt, men Petachhi var vanvittig sterk i dag, sier Hushovd til Dagbladet.

- Dette lover bra, for jeg har mer inne. Jeg spurta for seier i dag, men det holdt dessverre ikke.

Hushovd tok med det 26 viktige poeng i kampen om den grønne trøya. To av hans argeste rivaler om den poengtrøya, Oscar Freire og Mark Cavendish, var begge involvert i uhell før spurten gikk.

OVER 20 MIL I BRUDD: Lars Boom var over 20 mil i brudd, men når hovedfeltet kom nærmere og nærmere var det bare å gi opp. Foto: SCANPIX
OVER 20 MIL I BRUDD: Lars Boom var over 20 mil i brudd, men når hovedfeltet kom nærmere og nærmere var det bare å gi opp. Foto: SCANPIX Vis mer

- Nå har jeg fått en fordel på dem, og det er mulig å nå helt til topps, sier Hushovd til Dagbladet etter målgang.

Hund i veien Dramatikken begynte tidlig i rittet. Etter ca. en time ut i rittet kræsjet blant annet Ivan Basso og Levi Leipheimer med en løpsk hund .

- Jeg traff bakken etter at noen hadde tatt med seg en hund uten bånd til rittet. Utrolig mange folk langs løypa!, skriver Leipheimer på Twitter.

Lance Armstrong kaller den enorme folkemengden både en forbannelse og en velsignelse.

- Det var en hund om løp ut i veien og sendte to av våre menn i bakken. Det var millioner på millioner av folk. Det er en velsignelse og en forbannelse. Det er flott å ha så mange supportere, men det gjør flere ryttere supernervøse, sier Lance Armstrong til Reuters.
 
Cavendish i bakken
I en ekkel høyresving kilometeren før slutt gikk plutselig en gruppe ryttere i bakken. Reprisene viste at Mark Cavendish kom i ubalanse i svingen og dro med seg flere ryttere i fallet.

KRÆSJET MED HUND: Flere ryttere gikk i bakken etter at en hund kom løpende ut i veibanen. Foto: SCANPIX
KRÆSJET MED HUND: Flere ryttere gikk i bakken etter at en hund kom løpende ut i veibanen. Foto: SCANPIX Vis mer

Han var dermed hektet av og pekte gesikulerende mot kameraet mens han sa «that's life».

- Han vil nok være sur, men jeg tror det bare er bra. Han vil bli sterkere og sterkere og vi får prøve igjen i morgen, sier Cavendish' lagkamerat, Tony Martin, ifølge BBC.

Lance: - Totally mayhem Fabian Cancellara var involvert i en massevelt like før målgang, og gikk over ende foran Alberto Contador og Lance Armstrong.

- Når vi kom til de smale veiene i Belgia var det veldig mange tilskuere. Jeg sier ikke at tilskuerne har skylden for veltene, mene men når rytterne blir stressa kommer veltene raskere, sier Cancellara.

FÅ SYKKELEN MIN TILBAKE!: En rytter retter neven i været etter å ha falt og fått sykkelen hektet fast i en annen. Foto: SCANPIX
FÅ SYKKELEN MIN TILBAKE!: En rytter retter neven i været etter å ha falt og fått sykkelen hektet fast i en annen. Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg var involvert i veltet på slutten. Det gjør litt vondt, men det er normalt når man velter. Mot slutten skulle jeg bare ta det med ro, men plutselig lå jeg på asfalten.

- Det var helt mayhem. Spesielt på slutten, men egentlig hele dagen, sa Lance Armstrong om den dramatiske massespurten.