- Det var helt soleklart det verste laget jeg har vært på. Det var forferdelig

Sykkelstjerne slakter tidligere Hushovd-lag.

OPPSUMMERING: Bradley Wiggins (34) går mot slutten av karrieren som landeveissyklist, og har nå oppsummert deler av karrieren. Foto: EPA / KIM LUDBROOK / NTB Scanpix
OPPSUMMERING: Bradley Wiggins (34) går mot slutten av karrieren som landeveissyklist, og har nå oppsummert deler av karrieren. Foto: EPA / KIM LUDBROOK / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Bradley Wiggins (34) går mot slutten av karrieren som landeveissyklist.

Tour de France-vinneren fra 2012 satser på banesykling og Rio-OL etter vårens Paris Roubaix.

I den forbindelse har han oppsummert periodene han har tilbrakt på diverse profflag siden debuten for Francaise des Jeux i 2002.

Klart dårligst ut i omtalen kommer Crédit Agricole, Thor Hushovds mangeårige lag. Wiggins syklet for det franske laget i 2004 og 2005.

- Det var som å være på skolen, og alle konkurrerte mot hverandre for å få plass på Tour-laget. Jeg var der sammen med Julian Dean og Thor Hushovd, men Thor ble omtrent forgudet av laget og alle så opp til ham. Jeg bodde på rom med Julian det meste av tida, men han hatet også å være der, sier Bradley Wiggins til Cyclingnews.

Dean er i Norge mest kjent som spurtopptrekkeren som hjalp Hushovd til flere store triumfer, blant annet på etapper i Tour de France.

Soleklart verst Wiggins startet proffkarrieren med perioder hos tre franske lag. I 2003 vant han VM-tittelen i forfølgelsesritt og det kom et OL i Aten året etter. Wiggins hadde på den tida mye kontakt med den rutinerte banesyklisten Chris Boardman.

Sistnevnte rådet ham til å bytte ut FDJ med et annet lag som ville gi ham et rittprogram som passet bedre i forbindelse med OL.

Boardman tok en prat med Crédit Agricole-sjef Roger Legeay, og kort tid etter hadde partene inngått en avtale. For Wiggins er det ingen som helst tvil om at Hushovds gamle lag hadde det dårligste miljøet han har vært en del av.

- Det var helt soleklart det verste laget jeg har vært på. Det var forferdelig, helt forferdelig. Og det var ikke noe kameratskap mellom rytterne, mener han.

Briten påpeker at han da hadde kommet fra et lag med noen australiere som likte å ha det gøy og gjerne tok noen øl. Men hvis det ble drukket en øl hos hans nye arbeidsgiver ble dette sladret om til lagledelsen, hevder han.

Den olympiske mesteren og verdensmesteren på tempoøvelsen trekker også fram en intern kamp mellom to sportsdirektører i laget Legeay hadde ansatt for å styre laget.

- Det lå en undertone med en grusom stemning der på grunn av de to. Det var ikke et lag i det hele tatt, men bare en gruppe med individualister, sier Wiggins, som likevel innrømmer at han oppnådde noen fine resultater i Crédit Agricole.

- Et helvete Blant annet vant han en etappe i Tour de l'Avenir etter å ha blitt vraket til Tour de France.

Like etter tok han også sjuendeplassen på tempoen i VM, blant annet bak ryttere som Andrej Kasjetsjkin, Aleksandr Vinokourov og Ruben Plaza.

Alle tre ble satt i forbindelse med Eufemiano Fuentes og Operación Puerto, og Wiggins går langt i å antyde at alle tre var dopet.

- På papiret var det sansynligvis en fjerdeplass, men å blinummer sju var også stort for meg på den tida, sier han.

På tross av den dårlige stemningen han følte på i Crédit Agricole, ble han værende en sesong til.

- Jeg hadde banesyklingen jeg kunne trekke meg unna til, og jeg hadde åpenbart suksess der. Jeg ble i et år til, men det var et helvete. Mot slutten av 2005 sa de at de ikke kom til å beholde meg. Det hadde jeg forståelse for, fordi jeg var ikke den letteste personen å komme overens med. Jeg protesterte på avgjørelsen, men var bare glad for å komme meg bort, forteller Wiggins.

De engelske sykkelstjernen legger også ut om de andre arbeidsgiverne han har hatt.

Han erkjenner blant annet at han ikke var i form til riktig tid i fjor, og derfor også forstår at Team Sky ikke tok ham med på laget rundt kaptein Chris Froome i fjor.

Denne saken er levert av sykkelnettstedet procycling.no.

FORGUDET: - Thor ble omtrent forgudet av laget og alle så opp til ham, forteller Wiggins om tiden i franske Credit Agricole. Foto: AFP PHOTO / DENIS CHARLET / NTB Scanpix
FORGUDET: - Thor ble omtrent forgudet av laget og alle så opp til ham, forteller Wiggins om tiden i franske Credit Agricole. Foto: AFP PHOTO / DENIS CHARLET / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer