KOLLAPS: Olav Lundanes var på vei mot medalje i orienterings-VM, men møtte veggen i varmen i Frankrike.
Arkivfoto: Sören Andersson / SCANPIX .
KOLLAPS: Olav Lundanes var på vei mot medalje i orienterings-VM, men møtte veggen i varmen i Frankrike. Arkivfoto: Sören Andersson / SCANPIX .Vis mer

- Det var helt svart på slutten

Lundanes' varmekollaps ødela for medalje i orienterings-VM.

Olav Lundanes var på vei mot medalje på langdistansen i orienterings-VM i Frankrike, men fikk problemer i varmen og endte på 10.-plass.

Lundanes lå an til en sikker medalje før han fikk problemer. Etter målomgang lå nordmannen nede for telling i målområdet og måtte få legebehandling. Det var svært varmt i VM-løypen onsdag.

- Det var helt svart på slutten. Jeg trodde jeg hadde drukket nok, men i dag svartnet det helt, sa Lundanes da han møtte pressen cirka en time etter at han var kommet i mål.

Tapte mye tid Ifølge landslagslege Ola Berger var det en kombinasjon av varmen og at det var en lengre løype enn ventet, som førte til kollapsen.

- Han møtte rett og slett veggen på slutten, sa Berger.

Lundanes tapte trolig rundt ti minutter mot slutten fordi han slet i varmen og gjorde flere feil. Opp til franske François Gonon på bronseplass var det drøyt seks minutter.

Lundanes regner likevel med å bli klar til fredagens mellomdistanse.

- Jeg skal spise og sove godt, og prøve å lade opp til fredag, sa Lundanes til NTB.

Hjemmefavoritt vant Hjemmefavoritten Thierry Gueorgiou tok et suverent gull. Han var fire og et halvt minutt foran Pasi Ikonen fra Finland, som fikk sølv. Lundanes var 12.14 minutter bak den franske gullvinneren.

Det var Gueorgious åttende VM-gull.

Carl Waaler Kaas var nest beste nordmann på 15.-plass. Anders Nordberg og Audun Hultgreen Weltzien brøt løpet.

Nordberg valgte å bryte etter cirka en times løping etter å ha gjort mange feil. Han ville i stedet spare seg til fredagens mellomdistanse. Weltzien fikk en smell i kneet.

(NTB)