- Det var helt ubeskrivelig. Det var utrolig å se

Dette «bildet» drømte Molde-helten om i natt.

NADDERUD STADION (Dagbladet) Med sitt 15. mål for sesongen, sendte Mohamed Elyounoussi (20) Molde til cupfinalen. Synet av jublende lagkamerater som etterpå omfavnet ham i euforisk gledesrus, er noe 20-åringen aldri vil glemme.

 - Den følelsen jeg fikk og det bildet jeg så da lagkameratene kom mot meg, vil jeg drømme om i natt. Det var helt ubeskrivelig. Det var utrolig å se hvor glad alle ble for målet. Det føltes så godt, sier Elyounoussi til Dagbladet.

- Noe av det største Med en soloprestasjon norske fotballelskere vanligvis bare ser på TV-sendte kamper fra utlandet, knuste han hjertet til Magne Hoseth og de andre Stabæk-spillerne bare fire minutter før slutt.

- Jeg «timet» det bra, må jeg si. Jeg ventet til Stabæk ikke kunne redusere. He-he, sier den beskjedne gutten med det helt eksepsjonelle talentet.

Inspirert av Tarik Da Elyounoussi avgjorde det tette og jevne, flomlysbelagte oppgjøret på Nadderud i går kveld, var det en drøm som gikk i oppfyllelse.

- En cupfinale er noe av det absolutt største man kan oppleve. Jeg har en fetter som har vært der. Han har fortalt meg mye om det. Nå er det endelig min tur.

Fetteren «Moi» prater om, er seks år eldre Tarik. Han spilte cupfinale for Fredrikstad i 2006 og Bundesliga-proffen rangerer fremdeles den kampen over alt annet.

- Vi kom inn til Oslo dagen før, og jeg husker det var så mye folk som skapte en fantastisk stemning. Det er det største jeg har vært med på. Jeg var litt nervøs, men det er nok ikke han nå.

- Han må bare glede seg. Jeg satt og så kampen her i Tyskland. Det er utrolig gøy for ham og Molde, sier Tarik på telefon til Dagbladet.

Overrasket Tilbake på Nadderud forteller «Moi» om det fantastiske året han har opplevd etter overgangen fra Sarpsborg 08 like før seriestart.

Tolv Tippeliga-scoringer, fire målgivende og tre nettkjenninger i cupen. Det toppes av A-landslagsdebuten i januar, et sannsynlig seriegull og cupfinale.

- Jeg kan ikke si annet enn at det har gått over all forventning. Jeg visste at jeg kom til en klubb full av kvalitet og at det ville bli vanskelig å spille seg inn på laget, men jeg har fått tillit og tatt vare på muligheten, sier Moi, som ikke hadde trodd at den første sesongen ville gå så bra.

- Jeg har alltid visst at jeg kan score mange mål, men jeg har overrasket meg selv og sikkert mange andre også.

Får skryt Også fra lagkameratene i Molde får 20-åringen skryt. Keeper Ørjan Nyland er klar for sin tredje strake cupfinale, mens kaptein Daniel Berg Hestad skal spille sin femte i rekken.

STOR KVELD: «Moi» var utrolig glad etter matchvinner-scoringen som sendte Molde til Ullevaal. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
STOR KVELD: «Moi» var utrolig glad etter matchvinner-scoringen som sendte Molde til Ullevaal. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

- Han har vokst utrolig mye den siste tida og lært veldig mye i Molde. Han er en mann som kan avgjøre kamper. Det har han vist gang etter gang, sier Hestad til Dagbladet.

Trener Tor Ole Skullerud fortjener også mye heder og ære for å ha ledet laget til å ta det som kan bli Norges to gjeveste medaljer i sitt første år som sjef i Rosenes by. Han er samtidig imponert over den jobben matchvinneren har lagt ned siden ankomsten.

- «Moi» kom til en stor klubb som Molde. Det var ikke enkelt for ham. Han har likevel hatt en fantastisk utvikling. Han er utrolig dedikert i det arbeidet han gjør. Det er slike spillere vi vil ha, sier Skullerud til Dagbladet, som var utrolig glad etter triumfen mot Stabæk:

- Det er utrolig stort ikke bare for oss, men for alle i Molde by.

PS: I kveld møtes ODD og Sarpsborg 08 i Skien i den andre semifinalen.

FETTERE: Tarik og Mohamed Elyounoussi spiller begge på det norske landslaget.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FETTERE: Tarik og Mohamed Elyounoussi spiller begge på det norske landslaget. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer