Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det var helt utrolig og noe sånt skjer ikke igjen

Forrige Champions League-trekning ble et mysterium.

UTROLIG SAMMENTREFF: Champions League-ambassadør Steve McManaman trakk åttedelsfinalen i Nyon for ett år siden. Trekningen var lik prøvetrekningen, mot alle odds. Foto: AP Photo/Keystone, Laurent Gillieron
UTROLIG SAMMENTREFF: Champions League-ambassadør Steve McManaman trakk åttedelsfinalen i Nyon for ett år siden. Trekningen var lik prøvetrekningen, mot alle odds. Foto: AP Photo/Keystone, Laurent Gillieron Vis mer

Følg CL-trekningen fra klokka 12.

(Dagbladet): Åttedelsfinalene i Champions League trekkes i sveitsiske Nyon klokka 12 og hele Fotball-Europa venter i spenning.

TV 2-kommentator Kasper Wikestad tror det først og fremst er Arsenal som har mest grunn til å frykte dagens trekning. De engelske serielederne mistet gruppeseieren i siste kamp mot Napoli. En scoring på overtid sendte laget ned til andreplass i gruppa.

- Arsenal ødela for seg selv og er litt ute av det. De får en tøff motstander uansett, men det er også tøft for det storlaget som eventuelt får Arsenal. Det ligger an til å bli rundens kamp, sier Wikestad.

Arsenal møter en av gruppevinnerne: Real Madrid, Paris Saint-Germain, Bayern Munchen, Atlético Madrid og Barcelona.

Mysterium i fjor Ingen trodde sine egne øyne da fjorårets trekning, 20. desember, var identisk med prøvetrekningen dagen før. Sannsynligheten for at det kunne skje var på 1 til 5040 (0,2 promille), ifølge Norsk Regnesentral.

HÅPET PÅ CITY: Paris Saint-Germain og Zlatan Ibrahimovic kan få blant annet Manchester City og Arsenal som motstandere. Foto: REUTERS/Stephane Mahe
HÅPET PÅ CITY: Paris Saint-Germain og Zlatan Ibrahimovic kan få blant annet Manchester City og Arsenal som motstandere. Foto: REUTERS/Stephane Mahe Vis mer

- Det var helt utrolig og noe sånt skjer ikke igjen. Det må vel være større sjanse for å vinne i lotto, sier Wikestad til Dagbladet.

I år er det derimot ikke lekket ut noen resultater fra prøvetrekningen. Til og med æresmedlem i Uefa, Per Ravn Omdal stusset på det utrolige sammentreffet for nesten nøyaktig ett år siden.

- Det er et utrolig sammentreff. Sånn er det. Det er bare pussig, det kan jeg si med hånden på hjertet, sa Omdal til Dagbladet.

Zlatan vil ha City Av gruppetoerne er også Manchester City blant de antatt sterkeste. City får enten Real Madrid, Borussia Dortmund, Paris Saint Germain, Atlético Madrid eller Barcelona i åttedelsfinalen.

- Den største kampen blir de som får Arsenal eller City av gruppetoerne. Det blir noen ekstremt tøffe kamper. Årets Champions League viser at det blir knalltøft hele veien, sier Wikestad.

Zlatan Ibrahimovic og PSG vant sin gruppe, og deres antatt tøffeste motstander er blant annet gamleklubben Milan og Manchester City.

- Det hadde vært en fin kamp mot Milan. Men det hadde det også vært med City, sier Zlatan til franske Le Parisien.

- Det er alltid tøffe kamper i Champions League og viljestyrke er veldig viktig. Vi jobber hardt for denne turneringen, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media