BÅDE OG:  - I denne kampen var det både himmel og helvete på én gang. At vi kan komme tilbake i en kamp når vi sliter så mye i 1. omgang, er en sterk prestasjon, sier Gamst Pedersen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
BÅDE OG: - I denne kampen var det både himmel og helvete på én gang. At vi kan komme tilbake i en kamp når vi sliter så mye i 1. omgang, er en sterk prestasjon, sier Gamst Pedersen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

- Det var himmel og helvete på én gang

Gamst Pedersen lot seg fascinere i Ålesund.

ÅLESUND (Dagbladet): Rosenborg ble fullstendig tatt på senga mot et feststemt og inspirert AaFK-lag på Color Line Stadion.

Både Michael Barrantes og Leke James kunne scoret hat trick til pause, men Alexander Lund Hansen stod frem som en reddende engel i RBK-buret.

- Jeg vet ikke hvor mange sjanser AaFK hadde, men det var en god del. Det er klart at vi kunne vært mer uheldig i 1. omgang og at de kunne avgjort kampen da, medgir Gamst Pedersen overfor Dagbladet.

- Vi slet med både Barrantes og mange andre av AaFK-spillerne, men mest av alt slet vi med oss selv. Det var mye som ikke stemte, fortsetter landslagsprofilen som scoret på Kråmyra for elleve år siden.

Fascinert Gamst Pedersen Da Peter Orry Lasen omsider fikk hull på byllen og sørget for hjemmejubel etter 55 minutter, endret imidlertid kampen fullstendig karakter.

- Det var egentlig klasseforskjell på lagene i 1. omgang, men vi kan aldri avskrive Rosenborg. Dessverre gir vi bort initiativet i kampen mot slutten. Vi er skuffet over at vi ikke slår RBK i dag, forteller AaFKs målscorer.

På samme måte som i tilsvarende oppgjør i fjor, tok Rosenborg seg kraftig sammen utover i 2. omgang og reddet ett poeng på tampen.

- I denne kampen var det både himmel og helvete på én gang. At vi kan komme tilbake i en kamp når vi sliter så mye i 1. omgang, er en sterk prestasjon. Samtidig er det fascinerende at det går an. Det er det som er så sjarmerende med fotballen, mener Gamst Pedersen.

- Vi hadde ingenting å tape etter den dårlige starten på kampen. Mot slutten av kampen turte vi mer, og da ble vi mye bedre. Da kunne vi til og med vært så heldig at vi tok alle poengene, sier 32-åringen.

Bekymret over Hawai-tilstander Også Mikael Dorsin satt igjen med mange ulike inntrykk etter kampen.

- AaFK er veldig gode offensivt, men ikke så gode defensivt. Da blir det ofte slike Hawai-kamper med mange sjanser. Samtidig er det litt bekymringsverdig at vi slipper AaFK til så mange muligheter som vi gjør, innrømmer svensken.

AaFK-kaptein Jonatan Tollås var ikke i tvil om hvem som hadde fortjent seieren.

- Vi står høyt og sjokkerer Rosenborg. Når det fungerer så bra offensivt som det gjør, spiller vi en form for champagne-fotball som alle norske lag vil slite med — også Rosenborg, sier Tollås.

-Jeg er veldig skuffet over at vi ikke tar tre poeng. Dette var utvilsomt årsbeste, sier kapteinen.

Det er trener Jan Jönsson enig i.

- Vi har vist stigning hele sesongen, men dette var bedre enn forventet. Jeg er litt overrasket over at vi er så my bedre enn Rosenborg den første timen. Den timen er kanskje noe av det beste vi har spilt noen gang, mener den tidligere RBK-treneren.

- En kjempestor mental opptur Derfor var trenerkollega Per Joar Hansen, som selv har en fortid som AaFK-trener, svært godt fornøyd med det ene poenget de fikk.

- 1. omgangen var ikke bra, men jeg er godt fornøyd med hvordan vi reiser oss. Den siste halvtimen er det vi som styrer. Jeg er stolt over at vi klarer å slå tilbake. Forskjellen på null og ett poeng er stor. Dette er en kjempestor mental opptur, konkluderer «Perry».