Det var Høgmo som bommet mest, Martin

I den nasjonale dansen rundt gullkalven Martin Ødegaard ønsket Per-Mathias Høgmo å gjøre norsk fotball en tjeneste. Han kan fort ha gjort gutten en bjørnetjeneste.

TRENGER Å SLIPPE: Martin Ødegaard må få fri fra galskapen rundt seg selv, mener Dagbladets fotballkommentator Morten Pedersen. Foto: Endre Vellene
TRENGER Å SLIPPE: Martin Ødegaard må få fri fra galskapen rundt seg selv, mener Dagbladets fotballkommentator Morten Pedersen. Foto: Endre Vellene Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): Martin Ødegaard (15) har spilt 90 minutter A-landslagsfotball og jeg hører hele Norge er fra seg av begeistring på sosiale medier. Greit, han gjorde seg ikke bort, var involvert i det meste av det lille vi skapte offensivt og viste som alltid at han allerede nå og på sitt nivå med ballen i beina er en aldeles strålende fotballspiller. Men jeg er usikker på hvor smart det er at folk går bananas på Facebook og Twitter, og bare så det ikke er til å misforstå - Emiratene B er som Celtic B når kravet nå reises om at Martin Ødegaard må med i troppen til kampene mot England og Italia.

Gi heller gutten en pause fra galskapen.

Det siste Martin Ødegaard trenger er å bli fortalt at han er enda bedre enn det han er.

PER-MATHIAS HØGMO tok en kalkulert risiko da han spilte Martin Ødegaard fra start i denne kampen. Det er en sjanse jeg mener landslagssjefen ikke burde tatt. En 15-åring trenger ikke det ekstra presset det er å være med fra start i sin første landskamp dagen etter at NFF har sett seg nødt til å holde en egen pressekonferanse med gutten alene. Bare det å være 15 år på dette nivået og i disse omgivelsene, uansett hvor trygg og god han synes å være på en fotballbane, er mer enn nok. Og den andre feilen jeg mener Norges trener gjorde var å starte med Martin Ødegaard sentralt i banen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer