NEDTUR: Aksel Lund Svindal endte på 10. plass i dagens utforrenn i Kitzbühel. En nedtur fra gårsdagens seier i super-G samme sted. Foto: Hans Klaus Techt / EPA / NTB Scanpix
NEDTUR: Aksel Lund Svindal endte på 10. plass i dagens utforrenn i Kitzbühel. En nedtur fra gårsdagens seier i super-G samme sted. Foto: Hans Klaus Techt / EPA / NTB ScanpixVis mer

- Det var ikke 10. plass jeg var keen på i dag

Lund Svindal skuffet etter Kitzbühel-utforen.

(Dagbladet): Aksel Lund Svindal var en av de største favorittene i dagens Kitzbühel-utfor etter seieren på suger-G samme sted i går. Men Lund Svindal var aldri i nærheten av fullklaff i den legendariske og sagnomsuste utforløypa.

Nordmannen ble hengende etter fra første mellomtid, men klarte å redusere avstanden til Max Franz, som ledet da Aksel kjørte, til bare 14 hundredeler ved siste mellomtid. Avslutningen sto likevel ikke helt i stil, så tidelene rant raskt unna for Lund Svindal.

- Ikke superdeppa Han endte til slutt på 10. plass.

- Det var ikke 10.plass jeg var keen på i dag. Men samtidig hadde jeg en fin dag i går, så jeg er likevel ikke superdeppa, sa Aksel Lund Svindal til NRK etter utforløpet.

- Prøvde å ofre alt Han merket tidlig at han ikke kom opp i den farta han måtte ha hatt for å kjempe i teten.

- I Kitzbühel må du kjøre bra hele veien, ellers er det andre som kjører fra deg. Jeg prøvde å ofre alt, men farta ble ikke høy nok. Jeg kjørte ikke bra nok på toppen, og med en feil i bunn av bakken også, så holder det ikke, sier han.

- Deilig å komme i mål Kjetil Jansrud var også i favorittsjiklet. Han lyktes litt bedre enn kompisen Aksel Lund Svindal, og endte på 8. plass, et godt stykke unna pallen.

- Jeg synes jeg kjørte bra, etter forholdene, men fikk ikke den farten jeg ville ha, og da går det noen tideler saktere enn jeg håpet på. Men jeg prøvde, iallfall, og det er uansett deilig å komme i mål i Kitzbühel, sa Kjetil Jansrud til NRK etter løpet.

- Jeg gjorde det jeg kunne, men det var litt smårusk innimellom, og da rekker det ikke helt opp.

• Italieneren Dominik Paris tok en overraskende seier. Toer ble canadieren Erik Guay, slått med 13 hundredeler av Paris, mens hjemmehåpet Hannes Reichelt på 3.-plass var 36 hundredeler bak vinneren.

IKKE FORNØYD: Aksel Lund Svindal. Foto: Alexander Klein / EPA / NTB Scanpix
IKKE FORNØYD: Aksel Lund Svindal. Foto: Alexander Klein / EPA / NTB Scanpix Vis mer