Det var ikke bra, men Norge har spilt mange kamper dårligere enn 0-0 mot Estland i Tallinn

Øynene som ser avgjør det faglige ettermælet til Norges 0-0 mot Estland. Jeg har sett mange landskamper verre enn denne.

UAVGJORT: Mot Estland så vi hva Per-Mathias Høgmo ønsker å utvikle, skriver Morten P.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
UAVGJORT: Mot Estland så vi hva Per-Mathias Høgmo ønsker å utvikle, skriver Morten P. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TALLINN (Dagbladet.no): Banen var bånn, kvikksølvet på den lave sida av null og i kalenderen sto det skjærtorsdag 24. mars. Ingen av de tre innbyr til festfotball. Og det ble det heller ikke da Norge ikke evnet å sette to gode og en nesten ferdigscoret målsjanse mot Estland.

Men jeg sliter voldsomt med å slakte hele innholdet.

FOR DET FØRSTE holder vi nullen borte. Og det er bra. For det andre slipper vi til bare en målsjanse mot laget som slo oss 1-0 på Ullevaal for 16 måneder siden. Det er også bra. Og for det tredje framstår Jo Inge Berget som en ny og enda bedre mann, Vegard Forren i god defensiv form og Haitam Aleesami som en offensiv bulldoser med ekstremt trøkk og kraft.

Sånt kan du ikke feie under kampteppet selv om helhetsinntrykket ikke var det beste.

Vi er fortsatt bare Norge, nr. 51 å FIFA-rankingen. 

HOVEDFOKUSET TIL DENNE sesongåpningen i Baltikum handlet først og fremst om Norges overgangsspill. I jakten på mer balltrygghet og kreativitet har Per-Mathias Høgmo erkjent at gjennombruddshissigheten har blitt lidende i den norske måten å spille på. Selv noen veldig gunstige overgangsmuligheter har laget gått glipp av fordi hovedfokuset på utvikling har vært andre steder. Men så ikke lenger - fram mot Tyskland på Ullevaal søndag 4. september skal Norge øve på å bli et lag som velger og tar sine overgangsmuligheter med en gjennombruddshissig tankegang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer