- Det var ikke bra nok med 17 sekunder, eller?

Bjørgen etter å ha banket Kowalczyk & co igjen.

I VM-FORM: Marit Bjørgen er i godt slag noen dager før VM i Holmenkollen. Hun vant dagens 10-kilometer i Drammen med klar margin. Foto: Eirik Helland Urke
I VM-FORM: Marit Bjørgen er i godt slag noen dager før VM i Holmenkollen. Hun vant dagens 10-kilometer i Drammen med klar margin. Foto: Eirik Helland UrkeVis mer

DRAMMEN/OSLO (Dagbladet): Marit Bjørgen var - som hun har vært stort sett hele sesongen - overlegen også på dagen klassisk tikilometer i Drammen.

Bjørgen vant rennet 17,3 sekunder foran polske Justyna Kowalczyk. Finske Aino Kaisa Saarinen ble nummer tre, slått av Bjørgen med 23,6 sekunder.

At Rognes-jenta på pressekonferansen etter løpet ble konfrontert med at hun «bare» vant med 17 sekunder sier det meste om hvor suveren hun er.

- Det var ikke bra nok, eller? svarte Bjørgen med et smil om munnen.

Siden OL i Vancouver har hun vunnet hvert eneste distanserenn hun har stilt opp i. Det virker som om sykdom er det eneste som kan stoppe et gullskred i Kollen-VM.

- Nei, jeg føler meg ikke uovervinnelig, sier Bjørgen til Dagbladet.

- Det er små marginer. Det er mye som må klaffe for at jeg skal lykkes i Kollen.

- Du har ikke tapt et distanserenn siden OL?

- Det gir en vanvittig trygghet. Det viser at muligheten for å lykkes er gode. Og så får vel konkurrentene litt respekt, sier hun.

Bjørgen har i likhet med de fleste andre norske VM-jentene nettopp returnert fra et høydeopphold i Seiser Alm. Hun anslår at det vil ta 10 dager før effekten av det merkes for fullt.

Løpet i dag beskriver hun som et slit.

- Jeg fikk ikke noe gratis. Jeg måtte kjempe hele veien, og det var ikke raskt føre. Som forventet etter å ha vært i høyden, sier hun.

Therese Johaug tok fjerdeplassen over ett minutt bak Bjørgen, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer ti.

Gutta går 15 kilometer klokka 15.00 i ettermiddag. I morgen er det sprint for både kvinner og menn i Drammen.

Førstkommende torsdag går første langrennsøvelser i ski-VM i Holmenkollen. Også da er det sprint på programmet.