Nations League: Norge-Slovenia lørdag kl 18.00

Det var ikke den ene målsjansen imot som tapte kampen i Sofia. Det var mangelen på angrepsspill

Mandag snakket Lars Lagerbäck om forsvarsspill, tirsdag trente Norge på frispillinger bakfra. Han har analysert Bulgaria-kampen og vet hvor skoen trykker.

PÅ OFFENSIVEN: Lars Lagerbäck brukte tirsdagens trening på Åråsen til å trene på frispillinger bakfra. Det var det vi ikke fikk til da vi trengte en god offensiv mot Bulgaria. Det er det vi må ha for å slå Slovenia. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
PÅ OFFENSIVEN: Lars Lagerbäck brukte tirsdagens trening på Åråsen til å trene på frispillinger bakfra. Det var det vi ikke fikk til da vi trengte en god offensiv mot Bulgaria. Det er det vi må ha for å slå Slovenia. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LARS LAGERBÄCK ER ikke bekymret for forsvarsreservene som må kle tre av fire plasser mot Slovenia. Han stoler på systemet og repetisjonene alle samlinger handler om. Derfor brukte han ikke tirsdagen til defensiv konsekvenstrening fordi 75 prosent av hans foretrukne forsvarsfirer ikke spiller mot Slovenia.

Han gjorde det stikk motsatte.

Lars Lagerbäck tok konsekvensen av Norges åpenbare mangler mot Bulgaria.

Han fokuserte på Norges vei framover gjennom å trene frispillingene bakfra.

DET ER IKKE bare overraskende, det er både klokt, gledelig og riktig. Var det noe som sviktet oss da Bulgaria tok ledelsen i Sofia, så var det jo offensiven. For det var ikke bare stresset som tok oss der nede, det var like mye evnene.

Norge klarte ikke å finne veien gjennom Bulgarias etablerte forsvar.

I mangel på initiativ, bevegelser og det nødvendige motet med ballen valgte Norges ballfører stort sett den enkleste og dårligste løsningen – langballen.

RUNE ALMENNING JARSTEIN er en viktig brikke i det norske oppbyggende spillet fordi han har en spillende godfot og veldig ofte treffer de lagkameratene han sikter på. Vinklede baller til høyre eller venstre i banen kan bli et norsk våpen lørdag kveld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer