Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det var ikke dette jeg ønsket

Carlsen ikke fornøyd med remis i VM-starten.

Dagbladet fulgte partiet direkte her.

(Dagbladet): Viswanathan Anand og Magnus Carlsen spilte remis (uavgjort) i første parti i sjakk-VM i India.

VM spilles best av tolv partier og Carlsen hadde fordel av hvite brikker i åpningspartiet.

- Jeg var ikke så veldig fornøyd med spillet. Vanligvis utvikler det seg sakte, men det oppsto en umiddelbar krise, og ingen av mulighetene mine virket særlig lovende, sier Carlsen på pressekonferansen.

- Jeg måtte dra i nødbremsen, sier Carlsen.

Magnus Carlsen og Anand fikk dermed med seg et halvt poeng hver etter dag én av VM etter bare halvannen times spill.

- Det var ikke dette jeg ønsket, men det får en ikke hver dag. Jeg er ikke glad, men ikke ulykkelig heller. Slik matchen gikk var det ikke mer å hente, sier Carlsen.

- Fordel Anand Carlsen lar ikke den korte remisen med hvit gå inn på seg.

- I en lang turnering kan jeg ikke reagere på alt som skjer. Det er normalt å gjøre noe litt feil i en åpning og være nødt til å stenge av partiet, sier Carlsen.

Carlsen var uansett glad for å være i gang med VM:
- Jeg hadde litt sommerfugler i magen, men nå er jeg glad for endelig å være i gang.

Dagbladets sjakkekspert og stormester Einar Gausel mener Anand kom godt ut av åpningsdagen.

- En liten seier til Anand, er en god måte å beskrive det på, sier stormester Einar Gausel.

- En flott start for Anand, i og med at remis med svart nesten alltid er et bra resultat i matchspill, sier han.

RASKT PARTI:  Viswanathan Anand (t.v.) og Magnus Carlsen spilte åpningspartiet på under to timer.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
RASKT PARTI: Viswanathan Anand (t.v.) og Magnus Carlsen spilte åpningspartiet på under to timer. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

Carlsen overraskende trolig Anand i starten, men det holdt likevel ikke til seier.

- En grei start for Magnus, som etter min mening bommet på serven, sier Gausel, som mener Carlsen ikke startet partiet på en optimal måte.

Halvannen times arbeidsdag Det blir betegnet som veldig overraskende at partiet ble så kort. Både eksperter og fans hadde på forhånd forventet et langt og intenst parti. Mangus selv har uttalt blant annet til Dagbladet at han ønsker lange partier i VM, og at han skulle presse, men ikke ta unødvendig risiko.

- Jeg hadde ikke ventet at Anand skulle slippe så billig unna med svart. Jeg og de fleste andre hadde forventet en lang duell, sier Gausel.

- Carlsen sin hovedstrategi i denne matchen bør være å slite ut motstanderen. Det gjør en ikke ved å gi ham halvannen times arbeidsdag.

Magnus overrasket også ekspertene med sitt første trekk i åpningspartiet i Chennai i dag. Carlsen startet med å flytte springeren, noe han sjelden gjør. Men Anand lot seg ikke ta på sengen av Magnus' åpning. Den indiske verdensmesteren utlignet raskt hvits fordel.

UAVGJORT: Viswanathan Anand og Magnus Carlsen spilte remis i første parti i VM-åpningen i India. Foto: AFP PHOTO/SESHADRI SUKUMAR
UAVGJORT: Viswanathan Anand og Magnus Carlsen spilte remis i første parti i VM-åpningen i India. Foto: AFP PHOTO/SESHADRI SUKUMAR Vis mer

- Carlsen kom ikke under spesielt press, men han klarte heller ikke å sette Anand på prøve, sier Gausel.

Da muligheten for remis ved trekkgjentakelse åpnet seg, så både Anand og Carlsen ut til å være fornøyd med resultatet. Trekkgjentakelse vil si at den samme stillingen oppstår tre ganger på rad. Da blir det automatisk remis i sjakk.

Andre parti mellom Anand og Carlsen spilles søndag. Da spiller Carlsen med svarte brikker.