- Det var ikke en målsjanse engang. Han gjorde alt selv

Nicki Bille Nielsen sikret seieren for Rosenborg.

Nicki Bille Nielsen gjorde alt selv og ga Rosenborg 2-1 over Aalesund med en kanonscoring i sluttminuttene lørdag. Etter kampen gikk den danske innbytteren rett i garderoben.

Trøndernes toppscorer var trolig misfornøyd med at han startet kampen på benken. Halvtimen han fikk på banen var en god søknad om en plass i førsteelleveren i neste kamp. For i det 85. minuttet tok Nielsen saken i egne hender da RBK jaget seiersmålet:

Spissen dro av tre AaFK-forsvarere utenfor bortelagets 16-meter og sendte ballen utakbart opp i lengste kryss. Nok en gang ordnet trønderne seieren i løpet av de siste ti minuttene.

- Det var ikke en målsjanse engang. Han gjorde alt selv. Det var klasse. En klassescoring, utbrøt trener Per Joar Hansen overfor C More.

«Perry» måtte innrømme: — Han er sikkert skuffet over at han ikke fikk starte kampen.

Aalesund best 2-1-triumfen ga Rosenborg et pusterom ned til toer og gulljagende Strømsgodset. Drammenserne er fem poeng bak serielederen før søndagens bortekamp mot Viking. Et noe rustent RBK tok årets 14. seier lørdag.

- Det var deilig, for vi var ikke gode i dag. Jeg synes vi manglet noe. Vi var for urolige med ballen og slurvet både defensivt og offensivt. Det koster nok krefter å lede serien, mener treneren.

Kvarteret før Nielsens perle hadde Peter Orry Larsen utlignet for et Aalesund som var hakket bedre enn hjemmelaget. Nordfjordingen stanget inn en strøken dødball fra Jo Nymo Matland. Trener Jan Jönsson synes laget fortjente mer.

- Vi luktet på seieren hele kampen. Rosenborg var veldig effektive og scoret på sine to sjanser. Jeg var fornøyd med mye, men ikke poengfordelingen. Det ville kanskje vært en seier på hjemmebane med 10-12 kvalifiserte målsjanser, sa svensken.

Mikkelsen svarte AaFK åpnet også kampen best og styrte banespillet de første 20 minuttene, uten at det ga uttelling. Kampens første mål scoret Rosenborgs utskjelte kantspiller Tobias Mikkelsen i det 27. minuttet.

1-0-scoringen var det lite å utsette på. Etter en strålende pasning fra Jonas Svensson var dansken sterk i duell med Edvard Skagestad og pirket iskaldt ballen i mål bak AaFK-keeper Sten Grytebust.

- Tobias har fått ufortjent pepper. Han er en meget god spiller, sa Hansen om sin elev, som fikk vist seg fram for kritikerne som har bedt om at han vrakes fra RBK-laget.

De største sjansene var det bortelaget som hadde, men det ville seg ikke for Jönssons gutter. Aalesund beholder inntil videre 3.-plassen i eliteserien, mens RBK suser videre mot seriegull

(NTB)

MATCHVINNER: Nicki Niels Bille Nielsen(tv) jubler mot tribunene etter 2-1-scoringen under Eliteseriekampen mellom Rosenborg og AFK lørdag kveld på Lerkendal stadion i Trondheim. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
MATCHVINNER: Nicki Niels Bille Nielsen(tv) jubler mot tribunene etter 2-1-scoringen under Eliteseriekampen mellom Rosenborg og AFK lørdag kveld på Lerkendal stadion i Trondheim. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer