NITRIST: Danskene er ikke nådige med seg selv etter nederlaget i VM-finalen. Trener Ulrik Wilbæk (høyre) får også kjeft for at han droppet pressekonferansen etter kampen. Foto: SCANPIX/EPA/ALBERTO ESTEVEZ
NITRIST: Danskene er ikke nådige med seg selv etter nederlaget i VM-finalen. Trener Ulrik Wilbæk (høyre) får også kjeft for at han droppet pressekonferansen etter kampen. Foto: SCANPIX/EPA/ALBERTO ESTEVEZVis mer

«Det var ikke et dansk landslag verdig»

Våre naboer hudfletter seg selv etter VM-ydmykelsen.

(Dagbladet): Spania - Danmark 35-19.

Danskene driver tøff selvkritikk etter ydmykelsen de opplevde i VM-finalen i håndball tidligere i dag.

Danmark ble fullstendig utspilt av vertsnasjonen Spania, og etterpå sliter spillerne med å forklare hva som gikk galt.

- Det var noe dritt. Fryktelig. Pinlig. Det var ikke et dansk landslag verdig. Vi falt jo fullstendig sammen, sier strekspiller Rene Toft Hansen til Ekstra Bladet.

Virker helt grotesk
Danmark jaktet på sin første VM-tittel for menn, men var aldri i nærheten. Spanjolene gikk til pause med overlegne 18-10.

En rasende trener Ulrik Wilbæk sendte spillerne på banen igjen seks minutter før andre omgang startet, uten at det hjalp noe særlig. Spania økte raskt til 29-12, og sluttsifrene ble ikke mye penere.

- Det er det mest pinlige noensinne. Jeg har så vondt av tilskuerne som har fått fly i siste sekund, og kanskje har betalt en formue for å få sett og støttet oss, og så leverer vi denne dritten, sier Rene Toft Hansen.

- Det virker helt grotesk at vi ikke skulle være klare til en VM-finale, så jeg velger å tro at det var fordi vi ikke hadde mer å gi. Vi var helt motløse. Ingenting fungerte, folk virket trette, og vi hadde ikke engang krefter til å løpe hjem i forsvar, sukker Hansen.

Bedre i alt
Stjernen Mikkel Hansen har ikke noe særlig mer lystig å si om innsatsen.

- Jeg tror folk var rystet. Selvfølgelig var de det. Vi løp ikke rundt og forventet å få ræva full på denne måten, sier han.

- Det var ikke dette jeg hadde forventet. Vi møtte et lag som var bedre enn oss i alle spillets faser. Det var nærmest ikke én ting de ikke slo oss i, fastslår Hansen.

- Uverdig av Wilbæk
Det danske spillet er en ting, Ulrik Wilbæk får også kritikk for at han droppet pressekonferansen etter kampen.

Ifølge Ekstra Bladet var spanjolenes trener Valero Rivera dypt skuffet over at kollegen uteble.

- Vi har tapt til dem fire ganger, og da kunne både han og jeg stille. Nå slo vi dem, og da kommer han ikke. Det er uverdig for den såkalte årets trener i verden, sier Rivera.

Wilbæk ble nemlig kåret til årets trener tidligere denne uken. Da stilte han på pressekonferansen.