Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det var ikke et rødt kort

Arsene Wenger etter 0-2-tap mot Bayern.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Arsenal - Bayern 0-2

(Dagbladet): Bayern Munchen tok en sterk borteseier med 0-2 mot Arsenal i åttedelsfinalen i Champions League.

- Vi startet bra og fortjente en scoring. Vi hang ikke med etter det røde kortet. Vi tapte 3-1 her mot Bayern i fjor, og vant returkampen. Det kan vi klare igjen, sier Arsenals Per Mertesacker ifølge BBC.

Det ble en tøff Champions League-kveld for Arsenal og manager Arsene Wenger: Rødt kort, straffebom og to baklengsmål er hardt å svelge, og nå venter en vanskelig oppgave i returkampen mot de regjerende mesterne fra Tyskland.

- Vi vant på Allianz Arena forrige sesong, og kan gjøre det samme igjen. Straffebommen drepte stemningen blant fansen og ødela den gode starten, sier Arsene Wenger.

Bayern-kapteinen jublet etter kampen.

KLAR TALE: Arsenal-manager Arsene Wenger med klar beskjed til Arjen Robben etter at Bayern-spilleren skaffet straffespark. Foto: AFP PHOTO / IAN KINGTON
KLAR TALE: Arsenal-manager Arsene Wenger med klar beskjed til Arjen Robben etter at Bayern-spilleren skaffet straffespark. Foto: AFP PHOTO / IAN KINGTON Vis mer

- Dette var en stor seier. Spesielt etter en tøff start på kampen. Jeg synes vi kontrollerte det meste etter 20 minutter, sier Phillip Lahm.

- Dette er et godt resultat, men vi vet hva som skjedde i fjor (0-2-tap i Munchen). Alle vet hvor fort det kan snu, sier Lahm.

Toni Kroos scoret det første målet til Bayern ti minutter ut i andre omgang. Det var lagets 100. mål denne sesongen, uansett turnering, ifølge statistikktjenesten Opta.

Rett før full tid stanget Thomas Müller inn 2-0 etter elendig markering i Arsenal-forsvaret.

- Det avgjorde kampen Det var en underholdende kamp i London, med to straffemisser, rødt kort og flere store sjanser de første 45 minuttene.

- Det var ingen tvil om at det var kontakt mellom spillerne (Robben og Szczesny). Men jeg vet ikke om det er rødt kort, for ballen var langt unna, sier Mertesacker.

Robben sier følgende:

RØDT: Arsenal-keeper Wojciech Szczesny får det røde kortet av dommer Nicola Rizzoli. På bakken vrir Arjen Robben seg med smerter. Foto: REUTERS/Darren Staples
RØDT: Arsenal-keeper Wojciech Szczesny får det røde kortet av dommer Nicola Rizzoli. På bakken vrir Arjen Robben seg med smerter. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

- Jeg vet ikke hva som skjedde de første minuttene. Vi var heldige som slapp unna. Så tok vi over og Arsenal fikk rødt kort. Det avgjorde kampen, sier Robben.

- Ballen var fri, jeg tok den og så ble jeg felt. Jeg har ikke sett reprisen, sier Robben om straffesituasjonen.

- Strengt Arsene Wenger mener det var strengt med rødt kort.

- Hvis det var kontakt, er det straffe. Men jeg mener det ikke var et rødt kort. Så lenge det er en regel, må jeg akseptere det, sier Wenger.

Keeper Szczesny ble filmet mens han gjorde en gest mot publikum etter det røde kortet, men det hadde Wenger ikke fått med seg.

- Det vet jeg ingenting om, sier treneren.

Ekspertene vurderte kampen slik:

STRAFFEBOM 1: Bayern-keeper Manuel Neuer redder straffesparket til Mesut Özil etter fem minutter.. AFP PHOTO / IAN KINGTON
STRAFFEBOM 1: Bayern-keeper Manuel Neuer redder straffesparket til Mesut Özil etter fem minutter.. AFP PHOTO / IAN KINGTON Vis mer

- Arsenal åpnet forrykende og jeg trodde de hadde noe på gang. Etter hvert startet Bayern maskineriet og tok en solid seier, sier Viasat-kommentator André Bergdølmo.

- Europas beste lag ble for sterke, sier Viasat-kommentator Roar Stokke.

Bom og bom Arsenal gikk offensivt til verks fra første spark på ballen - og belønningen kom etter bare fem minutter.

Mesut Özil ble spilt fri, og ble felt inne i 16-meteren.

Og tyskeren tok straffesparket selv mot sine landsmenn.

Det skulle han ikke gjort. Özil forsøkte en frekk variant midt i mål, men keeper Neuer var på plass og fikk slengt ut en arm.

Arsenal fotsatte å presse i åpningen av kampen, men til tross for straffespark og flere sjanser viste resultattavla 0-0.

STRAFFEBOM 2: Bayerns David Alaba satte straffesparket i stolpen etter 40 minutter. Foto: AP Photo/Alastair Grant
STRAFFEBOM 2: Bayerns David Alaba satte straffesparket i stolpen etter 40 minutter. Foto: AP Photo/Alastair Grant Vis mer

Bayern tok over mye av spillet utover i omgangen.

Rødt kort Fem minutter før pause ble Arjen Robben spilte fri og fikk med seg ballen forbi Arsenal-keeper Wojciech Szczesny.

Målvakten satte ut et bein, og felte Bayern-angriperen. Dermed fikk bortelaget straffe, og Arsenal-keeperen rødt kort.

Men heller ikke Bayern lyktes fra straffemerket.

David Alaba skjøt straffesparket i stolpen og ut.

Dermed sto det 0-0 til pause.

Kroos-perle Etter 54 minutter sendte Toni Kroos bortelaget i ledelsen.

Midtbanespilleren fikk ballen fra Phillip Lahm på rundt 16-17 meter, og skrudde kula i krysset bak en sjanseløs Fabianski i Arsenal-målet.

I KRYSSET: Bayern Munchen har et godt utgangspunkt før returkampen mot Arsenal. Toni Kroos scoret 1-0-målet til tyskerne med en flott scoring. Foto: AP Photo/Alastair Grant
I KRYSSET: Bayern Munchen har et godt utgangspunkt før returkampen mot Arsenal. Toni Kroos scoret 1-0-målet til tyskerne med en flott scoring. Foto: AP Photo/Alastair Grant Vis mer

Arsenal slet med å hente seg inn i igjen, og det var gjestene som tok over både banespillet og initiativet i kampen.

Etter 87 minutter headet Thomas Müller inn 2-0 og gjorde vondt til verre for hjemmelaget.

Hele Norges coronakart