<strong>VIL HA LANDSKAMPER TIL TELENOR ARENA:</strong> Ingebrigt Steen Jensen føler Stabæks hjemmebane omsider er i ferd med å få den aksepten den fortjener. Foto:  Erik Berglund / Dagbladet
VIL HA LANDSKAMPER TIL TELENOR ARENA: Ingebrigt Steen Jensen føler Stabæks hjemmebane omsider er i ferd med å få den aksepten den fortjener. Foto: Erik Berglund / Dagbladet Vis mer

- Det var ikke ett rop om «gymsal»

Ingebrigt mener Klanens stillhet sier det meste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| FORNEBU (Dagbladet): At Ingebrigt Steen Jensen skryter Telenor Arena opp i skyene bør ikke komme som en overraskelse på noen.

At Klanen unnlot å mobbe Stabæks hjemmearena - populært kalt «gymsalen» - var kanskje hakket mer oppsiktsvekkende.

Men desto mer gledelig for Mr. Stabæk, som føler at klubbens storstue nå blir akseptert og verdsatt av de aller fleste.

- Det var ikke ett rop om gymsal! konstaterer en tilfreds Steen Jensen overfor Dagbladet.

Ser gjerne at alle legger kunstgress
Han mener 1-1-kampen mot Vålerenga var så underholdende og velspilt at det føyde seg inn i rekken av argumenter for at kunstgress er framtida.

Reklamemannen mener også at det fint kunne vært arrangert landskamper på vinterstid inne i Telenor Arena.

- Vi har hatt Valencia og Manchester United på besøk her, og de var lyrisk begeistret over både taket, arenaen og gresset, hevder han.

Den siste uka har kunstgressdebatten blusset opp på ny, etter at Ståle Solbakken stilte seg «superskeptisk» til å legge kunstgress på Ullevaal i løpet av de nærmeste årene.

Steen Jensen tror det ville gitt Norge et fortrinn i landskamper - og han ser gjerne at samtlige arenaer i Tippeligaen legger kunstgress på sine baner.

- Hvis alle la det samme ville vi fått et veldig forutsigbart underlag som tillot fint spill, sier han.

En av innvendingene mot dagens kunstgressbaner er at det er for mange ulike typer, hvor ballen oppfører seg forskjellig i tillegg til at enkelte spillere mener det øker skaderisikoen.

Det argumentet blåser Ingebrigt av.

- Det er ingen undersøkelser som viser at kunstgress øker risikoen for skader. Vi har ikke hatt én stygg skade i Telenor Arena, sier han.

Jönsson føler han har fått «ny» spiller
Stabæk-trener Jan Jönsson har en sterk statistikk å vise til hjemme i Telenor Arena, men var ikke direkte misfornøyd med 1-1 mot Vålerenga.

- Jeg så en god tendens hos dem i høstsesongen her i fjor. Da fikk de det sjuende tapet sitt på rad, men det var ting som lovet godt. Og det ser ut som de våger å holde mer på ballen enn i fjor. Det er vanskelig å si hvor gode de er, i deres egne øyne har de vel underprestert de siste årene. De skal vel slåss om medaljer, sier Jönsson.

Ett poeng til tross - han følte kampen var et steg framover sammenlignet med den sterke 3-2-seieren mot Odd i Skien i serieåpningen.

- Vi er blitt bedre, men er fortsatt litt ujevne. Vi slapp til flere målsjanser mot Odd enn vi gjorde mot Vålerenga, sier han, men innrømmer samtidig at Stabæk-forsvaret framsto litt rufsete.

Det hjalp da Jon Inge Høiland erstattet Kristian Flittie Onstad i midtforsvaret.

Jönsson er også glad for å ha Johan Andersson tilbake i godt, gammelt slag. Den svenske midtbanemannen scoret imponerende 12 mål i gullsesongen i 2008, men mistet store deler av fjorårssesongen med skade.

Nå står han med to mål på like mange kamper i 2010.

- Han er fotballsmart, teknisk og har fart. Da vi solgte Veigar og Alanzinho var det ikke så greit, men å miste Johan som fyller de posisjonene så bra var virkelig leit. Det er som en ny signering, sier Jönsson til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer