DRØMMEKAMP: Morten Sætra (21) sto glitrende for Strømsgodset i cupen torsdag, og var sterkt delaktig da drammenserne sikret semifinale. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
DRØMMEKAMP: Morten Sætra (21) sto glitrende for Strømsgodset i cupen torsdag, og var sterkt delaktig da drammenserne sikret semifinale. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpixVis mer

Morten Sætra

Det var ikke gitt at Godset-helten (21) skulle havne mellom stengene

Morten Sætra begynte som utespiller. Først som 16-åring ble han keeper.

Strømsgodset tok en solid seier med 1-0 borte mot Haugesund i kvartfinalen i cupen i går kveld.

For Godset ble keeperdebutant Morten Sætra (21) en av hovedaktørene. Trener Bjørn Petter «BP» Ingebretsen overrasket mange ved å la tredjekeeperen få sjansen, men Sætra leverte en strålende kamp med flere flotte redninger og holdt nullen til tross for massivt Haugesund-trykk i 2. omgang.

21-åringen selv innrømmer at han ble overrasket da BP bestemte seg for å la han starte.

- Jeg ble det. Da tenkte jeg at jeg bare måtte gripe sjansen, sier Sætra til Dagbladet.

Og det lyktes han altså med.

Var utespiller

Men det er ingen selvfølge at Sætra havnet med keeperhansker bakerst på banen. Som ung spilte han faktisk som utespiller. Først som 16-åring havnet han mellom stengene.

- Jeg har alltid hatt lyst til å være keeper, for jeg syntes alltid at det var gøy. Faren min mente jeg ville få lite å gjøre som 10-12-åring, så han ville at jeg heller skulle spille ute på banen, forklarer Sætra.

Han mener det har hjulpet ham med å få bedre spilleforståelse og teknikk med ballen. Han mener han ikke hadde vært der han er nå om han hadde spilt i mål hele veien. Men da han fikk mulighet til å bytte, gjorde han det.

Nå har han i alle fall lagt inn aksjer for å kjempe om en startposisjon i Strømsgodset.

- Jeg føler jeg har lagt inn gode aksjer, så får vi se hva BP gjør videre. Får jeg beskjed om å spille, er jeg klar, sier Sætra.

FEBERREDNING: Morten Sætra vartet opp med flere solide redninger. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
FEBERREDNING: Morten Sætra vartet opp med flere solide redninger. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer

Hyllest

198 centimeter høye Morten Sætra fikk debuten i mål etter kamper under pari av både Espen Bugge Pettersen og Pål Vestly Heigre.

- Morten har vært fantastisk på trening, og han er god i dag. Vi får håpe det fortsetter, sa Mustafa Abdellaoue til NRK.

Dagen derpå har Sætra fått mange tilbakemeldinger.

- Har du klart å lande etter gårsdagen?

- Ja, jeg vil si det. Men det er fortsatt en litt rar følelse, men det begynner å synke inn.

Sætra og Abdellaoue ble matchvinnere i hver sin ende av banen. Sætra stengte buret, men spilte også en viktig rolle på kampens eneste mål. Keeperen banket et utspill langt opp i banen, og Marcus Pedersen stusset den videre i bakrommet. Plutselig var Mustafa Abdellaoue alene med keeper, og «Mos» hamret ballen i krysset. 1–0 til gjestene.

Morten Sætra er for øvrig lillebroren til Lars Sætra, som også spiller i Godset. I semifinalen i cupen møter Godset for øvrig Lillestrøm. Den kampen spilles 31. oktober.