SIKRET SEIER: Frankrike tok alle de tre poengene i sin første VM-kamp mot Honduras i kveld. Foto: AFP PHOTO / JUAN BARRETO / NTB Scanpix
SIKRET SEIER: Frankrike tok alle de tre poengene i sin første VM-kamp mot Honduras i kveld. Foto: AFP PHOTO / JUAN BARRETO / NTB ScanpixVis mer

- Det var ikke lett å spille mot et så aggressivt lag

Men Frankrike vant solid 3-0 over Honduras.

(Dagbladet): • Frankrike - Honduras 3-0.

Frankrike vant VM i 1998, men fire år etter røk de ut etter gruppespillet.
I 2006 spilte de i finalen, men tapte mot Italia.
I Sør-Afrika for fire år siden dro de hjem i skam etter at de røk ut i gruppespillet, spillerne streiket på trening, og det var krangling i den franske leiren.

Nå får de en ny mulighet i Brasil, og i dagens kamp mot Honduras viste Didier Deschamps at de blir å regne med, etter at de kontrollert tok tre poeng.

- Det var ikke lett å spille mot et så aggressivt lag, men vi holdt oss tålmodige og ventet på sjansene. Det var en god start på turneringen, sa Frankrike-sjef Didier Deschamps, ifølge NTB.

- Det var en bra seier. De første ti minuttene var veldig tøffe, men etter straffen og utvisningen ble det lettere, sa Benzema.

Også Dan Eggen, som var på besøk i NRKs VM-studio synes Frankrike innfridde.

- De vant komfortabel, seieren var aldri truet, og de har mye mer å gå på, så det blir spennende framover, sa han i NRKs VM-studio.

Frankrike møter Sveits på fredag.

Arrangørtabbe Honduras er et av VMs svakeste lag, og er rangert på 33. plass FIFA-rankingen, mens Frankrike er rangert som nummer 17.

Kveldens kamp startet ikke helt likt som de øvrige kampene i mesterskapet, for mens spillerne sto klare til å synge nasjonalsangen glemte nemlig arrangøren å spille av musikken, og det hele endte med at spillerne i stedet ønsket hverandre lykke til.

MÅLLINJETEKNOLOGI: Teknologien måtte avgjøre om Frankrikes 2-0-scoring faktisk var scoring. Den viste at ballen var innenfor. Foto: 
 AFP PHOTO / FRANCK FIFE / NTB Scanpix
MÅLLINJETEKNOLOGI: Teknologien måtte avgjøre om Frankrikes 2-0-scoring faktisk var scoring. Den viste at ballen var innenfor. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE / NTB Scanpix Vis mer

Honduras fikk en grei start i kampen mot Frankrike. Og er det noe vi har lært så langt i dette mesterskapet, så er det å ikke undervurdere noen av lagene.

Men Frankrike ville ikke la seg styre, og etter ni minutter spill fikk de frispark i god posisjon ved hjørnet av sekstenmeteren. Valbuena sendte ballen inn foran mål, men Benzema headet ballen på utsiden.

To minutter senere fikk Frankrike på nytt frispark fra nesten akkurat samme posisjon, men Honduras-keeper fikk ballen unna.

Frankrike presset på, og etter 14 minutter slo Valbuena sitt tredje frispark, Matuidi fikk ballen i fanget, og fikk styrt ballen mot mål, men den gikk i tverrliggeren.

Hjørnesparket like etterpå ble headet unna, men Frankrike viste gode takter i kampens første kvarter.

Etter drøye 22 minutter fikk Frankrike en ny mulighet, men Griezmann headet ballen i tverrliggeren.

Gule kort Etter 25 minutter oppsto det kaos på banen da Paul Pogba ble felt av Wilson Palacios, og Pogba ble tydelig irritert og sparket etter Honduras-spilleren. Flere spillere kom til og det var tilløp til slåsskamp, men situasjonen roet seg, og dommeren valgte å gi gult kort til begge de involverte spillerne.

Honduras var flinke til å forsvare seg, med fire minutter før fulltid ble Pogba felt av Wilson Palacios innenfor 16-meteren. Dommeren dømte straffe til Frankrike, og gult kort til Palacios. Palacios sto med ett gult kort fra før, og med det fikk han rødt kort og måtte forlate banen like før pause.

Karim Benzema tok straffen for Frankrike, og han satte ballen sikkert i mål.

Favoritten Frankrike gikk med det til pause med en fortjent ledelse 1-0.

Måtte bruke mållinjeteknologi Tre minutter ut i andreomgang sendte Karim Benzema en suser mot mål fra skrå vinkel.

Og her kom mållinjeteknologien til bruk. For ballen gikk først i høyre stolpen, og teknologien viste at det ikke var mål, men så spretter den tilbake, via hånden til Honduras-keeper Valladares, og så vidt innenfor streken før keeperen fikk hentet ballen ut igjen. Men det er altså første gang mållinjeteknologien blir brukt i et VM, og bildene viser at ballen var over streken i lufta før Valladares fikk hentet den ut. Målet ble også satt til selvmål av Noel Valladares.

Ti minutter ut i andreomgang fikk Benzema en ny stor mulighet, da Griezmann slo inn foran mål til Benzema, men Valladares reddet.

Honduras fikk det tøft med en mann mindre, og etter 63 minutter kom nok et godt angrep av Frankrike. Evra la inn i feltet, men skuddet fra Matuidi gikk like utenfor.

Og 20 minutter før slutt fikk Frankrike nok et frispark, og denne gangen banken Benzema ballen i mål.

Frankrike tok med det sine tre første poeng, og topper gruppe E før  fredagens møte med Sveits.