- Det var ikke med vilje!

Danmarks EM-helt «sparket bare».

Foto: AP Photo/Matthias Schrader/NTB scanpix
Foto: AP Photo/Matthias Schrader/NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Nederland - Danmark 0-1

Michael Krohn-Dehli sørget for en sensasjonell dansk seier med et lekkert solomål mot et Nederland-lag som bommet, bommet og bommet.

Det var 25 minutter ut i kampen at målet kom. Brøndby-spilleren dro seg elegant vekk fra Nederland-forsvarerne, og satt ballen mellom bena på Maarten Stekelenburg. 1-0 Danmark.

Overfor Ekstrabladet beskriver danskenes EM-helt målet slik.

HVORDAN TAPTE VI DETTE? Arjen Robben ligger på gresset etter kampslutt. Foto: EPA / Kim Ludbrook
HVORDAN TAPTE VI DETTE? Arjen Robben ligger på gresset etter kampslutt. Foto: EPA / Kim Ludbrook Vis mer

- Det var ikke med vilje. Jeg kjenner dem jo, og regnet med at de ville gå på finta. Det kunne jeg bare merke. Etter det sparket jeg bare, sier Krohn-Dehlie.

«Oranje» var beskrevet som soleklare favoritter før oppgjøret, men til tross for å ha skapt et drøss med muligheter klarte de ikke omsette mulighetene til mål.

- Det er en fantastisk prestasjon av oss. Vi sa på forhånd at vi skulle hjelpe hverandre knallhardt, men også ha mot til å spille fotball. Det klarte vi, sier Danmark-trener Morten Olsen etter kampen.

Oransje dominans Nederland tok som ventet initativet tidlig i den første omgangen, og skapte flere gode muligheter innledningsvis. Ibrahim Afellay, Arjen Robben og Robin Van Persie hadde alle muligheter, men ingen av de klarte å lure ballen forbi Stephan Andersen i Danmark-målet.

Omtrent halvveis ut i første omgang fikk Danmark sin første store mulighet.

Michael Krohn-Dehli fikk ballen i Nederlands felt //

$(document).ready(function() { $.getJSON("http://live.dagbladet.no/fotballstudio/admin/em2012marg/data?jsoncallback=?", function(data){ console.log(data); }); }); // ]]> . Han dro elegant vekk en nederlandsk forsvarer, og skjøt ballen hardt mellom bena på Stekelenburg og i mål.

Den oransje delegasjonen på Metalist Stadion ble musestille, mens danskene jublet ellevilt.
Beleiring Nederland fortsatte å kjøre på, og skapte et drøss med muligheter, men klarte ikke å omsette mulighetene til mål.

FRUSTRERT: Bert van Marjwik ble mer og mer frustrert på sidelinja. Foto: EPA/TOLGA BOZOGLU
FRUSTRERT: Bert van Marjwik ble mer og mer frustrert på sidelinja. Foto: EPA/TOLGA BOZOGLU Vis mer

Selv da Stephan Andersen forærte Arjen Robben ballen med et håpløst utspill, klarte ikke Nederland å score. Bayern München-vingen smalt nemlig ballen i stolpen.

Andre omgang nærmest beleiret Nederland det danske feltet, men det ville seg ikke for laget som av flere har blitt utropt til EM-favoritter.

Til tross for å ha hatt over 30 avslutninger (Danmark hadde bare syv), tapte altså «Oranje» sin åpningskamp i EM.

JUBLET: Danske supportere feirer Krohn-Dehlis mål i en supportersone i Warzsawa. Foto: AP Photo/Czarek Sokolowski
JUBLET: Danske supportere feirer Krohn-Dehlis mål i en supportersone i Warzsawa. Foto: AP Photo/Czarek Sokolowski Vis mer